Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

Διεκδίκηση στα… γαλλικά!


Διεκδίκηση στα… γαλλικά!
aerodromio_xaniwnΜε αφορμη την εξαγγελθείσα ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων τα “Χανιώτικα νέα” δημοσίευσαν αναλυτικό ρεπορτάζ του Γ. Κώνστα (11-9-14) για τη σύσκεψη και το ομόφωνο “ΟΧΙ” των νέων δημάρχων του Νομού Χανίων.
• Αυτό, οφείλουμε, να το καταγράψουμε, ως μία πολύ σημαντική στρατηγική κίνηση όλων που έγινε χωρίς χρονοτριβή λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Σημαντική κίνηση και για τον Νομό άμεσα και για την αυτοδιοίκηση μεσοπρόθεσμα.
• Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις προοπτικές και τους τομείς συνεργασίας της -ζητούμενης- πολυπολιτισμικής ανάπτυξης του Νομού που θα δοθούν στη συνέχεια. Εάν υπάρξει συνέχεια. Η οποία πάντως «συμφέρει» και τον Νομό και τα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης.
• Να επισημάνουμε πάντως ότι η εκλογή ανεξάρτητης Δημοτικής Αρχής στον Μητροπολιτικό Δήμο του Νομού Χανίων έπαιξε και μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε όλο αυτό το καινούργιο σκηνικό της αυτοδιοίκησης που αρχίζει να διαγράφεται στον Νομό Χανίων, αλλά και σε επίπεδο Κρήτης.
• Βεβαίως, η ενωτική κίνηση των δημάρχων Χανίων έχει και προοπτική και ισχύ. Και ελπίζουμε να ληφθεί υπόψη.
• Ειδικά όμως για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου (και χρηματοδότηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Νομού από τα τομεακά των Υπουργείων του νέου Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020), είναι βέβαιο ότι εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν ενωμένοι να αποτρέψουν ΑΜΕΣΑ την ιδιωτικοποίηση είναι -όπως έχουμε ξαναγράψει- οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές μας.
• Ενωμένοι, τονίζουμε. Και όχι με μεμονωμένες προσωπικές ερωτήσεις που, με δελτία Τύπου, κοινοποιούν στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για να πλύνουν τα χέρια τους ως Πόντιοι Πιλάτοι της εκάστοτε “σταύρωσης” των τοπικών προβλημάτων από την κυβέρνηση.
• Πώς; Μα εξηγώντας στα… γαλλικά στην κυβέρνηση ότι θα καταψηφίζουν (και οι τρεις) κυβερνητικά νομοσχέδια.
• Τι λέτε; Θα το άντεχε η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία; Ή θα υπέκυπτε και θα έβγαζε εκτός λίστας ιδιωτικοποίησης το αεροδρόμιο Χανίων;
• Και θα έβαζε, πειθαναγκαστικά, στα τομεακά προγράμματα του νέου Σ.Ε.Σ. τα αναπτυξιακά έργα που χρειάζονται τα Χανιά μας; Οπως ο Β.Ο.Α.Κ. – Ν.Ο.Α.Κ. (που ειδικά στον Νομό Χανίων δεν υπάρχουν καν μελέτες), ο κόμβος Μουρνιών, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, τα φράγματα κ.ά.
Ν.Σ.Κ.

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/diekdikisi-sta-gallika/#ixzz3DSkyuybY
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου