Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 12, 2014

Μέχρι πού θα πάει η ... «κλάρα» ;





                              
Ο Ραν ταν πλαν, πριν ακόμα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων (Δ.Σ.) είχε  …Κασσανδρίσει  το γεγονός ότι η «σύνθεση» του νέου δημοτικού συμβουλίου Χανίων είναι «πρωτόγνωρη» (Χ.Ν.3-9-14) και ότι ο πρόεδρος κ. Γιάννης Περάκης  έχει να «τραβήξει πολύ κουπί».
·         Όμως ούτε ο Ραν ταν πλαν ούτε τα ζωάκια της φάρμας που «τροφοδοτούν» σχολιαστικά την στήλη περίμεναν να δικαιωθούν τόσο άμεσα. Δηλαδή, ότι από την πρώτη παρθενική συνεδρίασή του θα γινόταν χαμός.
                            Δύο …Φιλιππικοί
·         Μιλάμε τώρα, ότι  σ’ αυτήν την θητεία που ξεκίνησε την 1η  Σεπτεμβρίου, ίσως μπορούμε να …κτυπήσουμε  πανελλαδικές πρωτιές. Μία για την πλέον χρονοβόρα πρώτη συνεδρίαση (όπως ήδη γράψαμε) και μία (σιγουράκι αυτό) για τις  δυσανάλογες με τα θέματα, μεγάλες εντάσεις που καταγράφηκαν.
·         Και οι οποίες όπως όλοι είδαμε δεν τελείωσαν στις 4 το πρωί μαζί με την συνεδρίαση. Συνεχίστηκαν με μακροσκελείς ανακοινώσεις από δυο παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αυτές του κ. Ρίζου και του κ. Σαρρή.
·          Με το πρώτο Δ.Σ., λοιπόν, έχουμε δύο πρώτους… «Φιλιππικούς» κατά Παπαδογιάννη και Σκουλάκη.
·          Και όχι μόνο.  Αφού ακολούθησε  πρόσκληση συνέλευσης των μελών και φίλων της παράταξης  «Πρώτα ο άνθρωπος». Δίκια υπάρχουν εκατέρωθεν. Αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να προβληθούν ή -το ζητούμενο- να λυθούν  ούτε με μαζώξεις ούτε με πολιτικά παιγνίδια μέσα στο Δ.Σ. Οι εκλογές τελείωσαν.
·         Η μόνη λύση είναι να παλεύουν ΟΛΟΙ -δεξιά, αριστερά- με επιχειρήματα μέσα στο Δ.Σ. Εδώ δεν υπάρχει η λαϊκή δυνατότητα να «ρίξουμε» την διοίκηση του δήμου όπως –ίσως -μια κυβέρνηση. Φυσικά χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών. Αλλά ΟΛΩΝ. Μέσω των ΜΜΕ και των δημόσιων ανοικτών συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου. Διότι, είναι γνωστό, ότι στις μαζώξεις όλων των κομματικοαυτοδιοικητικών παρατάξεων πάνε μόνο οι «δικοί μας». 
                                   
                                  Αυτογκόλ
·         Ωστόσο, υπάρχει και η καλή- «φωτεινή» πλευρά της ζωής (που λέει και το τραγουδάκι «Σφύριζε χαρούμενα αν μπορείς»)  για τι καταστάσεις που διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ.
·         Πρόκειται για την τρίτη …«πρωτιά» που-οιoνεί- διεκδικούμε.
·         Η καλή πλευρά συνίσταται στο ότι η δημοτική αρχή μένει, μέχρι στιγμής, εκτός  Φιλιππικών ... πυρών. Ενώ, έχουμε συνηθίσει, τα όποια «πυρά» των παρατάξεων μειοψηφίας  να στρέφονται κατά της  πλειοψηφίας. Τυχαίο;  Περιστασιακό;  Θα δείξει.
·          Προς το παρόν καταγράφεται  στα ΣΥΝ των πρώτων δειγμάτων δημοκρατικής γραφής και λειτουργίας της παράταξης του νέου δημάρχου Χανίων κ. Τ. Βάμβουκα,  το γεγονός ότι οι προτάσεις της για εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών αποφασιστικών και επιτελικών οργάνων του Δ.Σ., και εκπροσώπων στην ΠΕΔ ήταν προς την κατεύθυνση συνεννόησης  ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις.  Φυσικά στα πλαίσια των δυνατοτήτων  του νόμου.
·         Από την άλλη  οι δυο παρατάξεις (Σκουλάκη μείζονος αντιπολίτευσης και Παπαδογιάννη ελάσσονος) «κατάφεραν»-με την συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου που επιχείρησαν για την εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ-  να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, βάζοντας ...αυτογκόλ!
                                         Τί προηγείται;
·         Σκέπτεται κανείς, αν όλα όσα συνέβησαν -και δυστυχώς φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν (αφού όλες οι πλευρές της αντιπολίτευσης μέχρι τώρα ρίχνουν και ...σηκώνουν γάντια πολιτικών μονομαχιών)- συμβάλλουν κατ’ ελάχιστο στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του δήμου Χανίων;
·         Ρητορική η ερώτηση. Γνωρίζουν άπαντες ότι έτσι καθυστερούνται και, ενίοτε, λόγω καθυστερήσεων, μπορεί να ακυρωθούν ζωτικά έργα για το δήμο.
·         Προηγείται η όποια αστική ιδεοληψία ή επαναστατική «γυμναστική»; Οι όποιες προσωπικές φιλοδοξίες  ή πικρίες των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων; Τα όποια προσωπικά ή κομματικο-πολιτικο-αυτοδιοικητικά συμφέροντα, από την ανάπτυξη και λύση των προβλημάτων του δήμου ;
·         Και επειδή δεν αρχίσαμε καλά, μουτρωμένος ο Ραν ταν πλαν, αναρωτιέται:
Άραγε, μέχρι πού θα πάει η … «κλάρα;»  


Δημοσιεύτηκε Χανιώτικα Νέα 12-9-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου