Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

Έχουμε …ζόρε ;





Crystal Symphony 28 Aπριλίου 2016

Seabourn Odyssey  2 Μάιου

«Celebrity Reflection» 3 Μαϊου
Είχαμε ήδη επισημάνει  την "περίεργη" στάση του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων σχετικά με τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και όχι μόνο με δύο ΠΕΡΙ ΤΟΠΙΚΩΝ στα Χανιώτικα Νέα Το πρώτο στις 12/4/16  με τίτλο "Μας πέφτουν λίγα ;"(http://www.haniotika-nea.gr/mas-peftoun-liga/#ixzz45bhKpMAu)
                                      ------------------
·         Και το δεύτερο με τίτλο "Αφεριμ"   στα Χανιώτικα Νέα  15-4-16 (http://www.haniotika-nea.gr/aferim/)
·         Είδαμε όμως  να μην υπάρχει έγκαιρα ενημέρωση και για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου  στις 28 Απριλίου στη Σούδα.
                                                  Δις
·          Η ενημέρωση των τοπικών μέσων έγινε  κατ αρχάς και πάλι μέσω ανάρτησης στο facebook  από το προφίλ  του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων κ. Κώστα Μπροκαλάκη https://www.facebook.com/profile.php?id=100011476313577&fref=ts  o οποίος  μεταξύ άλλων πληροφοριών για την εταιρεία αναφέρεται στην άφιξη  του  «υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Crystal Symphony της πολυβραβευμένης
εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Crystal Cruises χωρητικότητας 922 επιβατών».
                                                   Τρις
·          Την δεύτερη μέρα του Πάσχα όμως-2 Μαΐου- κατέπλευσε στο λιμάνι των Χανίων  για πρώτη φορά ένα ακόμα «υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο το Seabourn Odyssey της πολυβραβευμένης εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Seabourn Cruises, που ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων διεθνώς με πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια). Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο μαζί με τα δύο αδελφά του πλοία αποτελεί την πλωτή διαφήμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, λόγω των σημαντικών βραβείων και διακρίσεων που αποσπούν στην κατηγορία τους κάθε χρόνο. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2014 είχε γίνει αναλυτική παρουσίαση του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στο Seattle της Αμερικής».
                           Tετράκις
·         Χθες, 3 Μαΐου  2016, ώρα 11.59, υπήρχε  ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα των Χανιώτικων Νέων http://www.haniotika-nea.gr/nea-afixi-krouazieropliou/ της είδησης  ότι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Reflection» έδεσε το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.
·         Πόθεν προκύπτει η είδηση; Από το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.
·         Λίγο αργότερα ανάλογη ανάρτηση με φωτογραφίες και στοιχεία για το κρουαζιερόπλοιο  είδαμε και πάλι  από το προφίλ του κ. Κ. Μπροκαλάκη απ’ όπου και οι φωτογραφίες.
                                               







                                                 Αμοιβαίο όφελος
·         Ουσιαστικά  οι αναρτήσεις αυτές του κ.Μπροκαλάκη αποτελούν συνέχεια των δελτίων τύπου που ο ίδιος έστελνε, ως πρόεδρος του Λ.Τ.ν.Χ προς ενημέρωση μας αφ’ ενός, αλλά και προκειμένου οι εταιρείες και τα κρουαζιερόπλοιά τους να πληροφορούνται για το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.
·         Αν «λείπει» αυτό το ενδιαφέρον, εάν οι τοπικοί αρμόδιοι παράγοντες δεν επισκέπτονται - τουλάχιστον- τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται για πρώτη φορά, να συνομιλήσουν με τα στελέχη τους, το συμπέρασμά των στελεχών τους, προφανώς θα είναι, ότι δεν έχουμε και τόση πρεμούρα, βρε αδελφέ!
·          Και φυσικά το ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών και αρμοδίων δεν μπορεί   να καλύπτεται με μια γενική προαναγγελία  για το πόσες αφίξεις και σε ποιες ημερομηνίες  θα  υπάρξουν. Αυτά διαβάζονται σήμερα και …ξεχνιούνται μέσα στην πληθώρα των ειδήσεων.
·         Χρειάζεται να υπάρχει  επί τούτου ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ με σχετικές φωτογραφίες και τα στοιχεία των κρουαζιερόπλοιων και των εταιρειών τους  κατά την ημέρα της άφιξής τους.
·          Αυτή η ενημέρωση,  μαζί με την επίσκεψη(όταν γίνεται) και συνομιλία των τοπικών αρμοδίων με τα στελέχη των πλοίων είναι πολλαπλώς χρήσιμα.
·         Αφ’ ενός για να ξέρει η τοπική κοινωνία τί είναι αυτό  που βλέπει  ΣΗΜΕΡΑ στα λιμάνια Χανίων και Σούδας και, βέβαια, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη  για όσους ασχολούνται ή θέλουν να επενδύσουν με διάφορους τρόπους στον τουρισμό.
·         Χρησιμότατη δε, για λόγους επικοινωνιακούς , διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων  των εταιρειών με εμάς και ημών με τις εταιρείες. Καθώς έτσι «κτίζεται» το αμοιβαίο συμφέρον.
·         Η ιστορία, λοιπόν, της μη ειδικής ενημέρωσης  των τοπικών ΜΜΕ και της τοπικής κοινωνίας κατά συνέπεια, επαναλαμβάνεται  από την νυν  διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ν Χανίων.
·         Τι να υποθέσουμε;
·          Ότι, όντως  μας "πέφτουν λίγα" (όπως είχαμε γράψει) τα κρουαζιερόπλοια που τα ...λιμπίζονται όλες οι κανονικές χώρες και πόλεις που θέλουν τουρισμό;
·         Ότι δεν έχουμε δα και τόσο …ζόρε (δεν έχουμε;) να τους υποδεχόμαστε  κάθε  φορά που έρχονται και να το  ανακοινώνουμε, κιόλας;
·         Ότι ήμασταν …χαλαροί λόγω Πάσχα; (έχουμε αυτήν την «πολυτέλεια» έναντι της μεγάλης υπόθεσης της κρουαζιέρας);
·         Τι άλλο, δηλαδή, να  αναρωτηθούμε  για το δις, τρις και τετράκις "εξαμαρτείν" της μη ενημέρωσής μας ;
·         Τα επικοινωνιακά οφέλη που έχουμε κερδίσει από τις κρουαζιέρες στα Χανιά
στα πόσα τα «καίμε» ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου