Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

Αρχισαν τα τοπικά “όργανα” στη ΝΔ;

Εκλογές για ανάδειξη νέων διοικήσεων στα κομματικά όργανα της ΝΔ έχουν προκηρυχθεί για τις 30 Μαΐου. Και φαίνεται ότι τα… όργανα στον Νομό Χανίων άρχισαν. Και η υποβόσκουσα διάσπαση είναι επί θύραις. Αφορμή μια επιστολή 12 στελεχών της ΝΔ Χανίων, που απευθυνόταν στα “Χανιώτικα νέα” και δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο 15/5. Μέσω αυτής, 12 στελέχη της φαίνεται να δημοσιοποιούν την υποψηφιότητά τους στις εσωκομματικές εκλογές και αυτοαποκαλούνται “Ενεργοί πολίτες για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας”.

Σ’ αυτήν αναφέρουν ότι είναι απογοητευμένοι από τα πεπραγμένα της πενταετίας της κυβέρνησης της ΝΔ, τα οποία αποδίδουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία, πάντως, δεν κατονομάζουν. Ισχυρίζονται ότι μέχρι τώρα η κομματική οργάνωση της ΝΔ στα Χανιά δεν έχει αυτόνομη και ουσιαστική παρουσία στα πολιτικά πράγματα του Νομού, ίσως γιατί δεν εκφράζει ευρύτερα την τοπική κοινωνία. Αυτό, λένε, ότι τους κράτησε μακριά από την κομματική οργάνωση της παράταξης που στηρίζουν. Καταλήγουν δε να ζητούν από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος στα Χανιά να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια της Αναγέννησης της παράταξης, υποσχόμενοι ότι η κομματική οργάνωση «από εδώ και πέρα δεν θα είναι σιωπηλή!»

Πολιτικό λάθος;

Τι το ’θελαν; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της στήλης που αναζητά, ως συνήθως, τόσο τα καλώς όσο και τα κακώς κείμενα τοπικά «δαιμόνια», η επιστολή είχε… απήχηση!! Αλλά σε λάθος μέλη του κόμματος.
• Και πάντως όχι εκεί που στόχευε. Δηλαδή στους εναπομείναντες -με κακή τους καρδιά- ψηφοφόρους του κόμματος στα Χανιά. Οι οποίοι να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό στα Χανιά με αφορμή τον «Καλλικράτη» φτάνουν έως και το 8%!! Ποσοστό, δηλαδή, που είχε η ΝΔ στα Χανιά επί Ράλλη, το 1981!!
• Ο λόγος βέβαια είναι ότι η μεγαλύτερη μερίδα των ψηφοφόρων της ΝΔ στα Χανιά είναι Μητσοτακικοί. Αυτοί έκαναν πάντα την διαφορά. Αλλά, πρώτα η μη εκλογή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στην προεδρία και τώρα η διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα, τους έχει οδηγήσει σε απογοήτευση και ψυχική απομάκρυνση από το κόμμα.
• Να θυμίσουμε ότι κατά την εκλογή αρχηγού της ΝΔ στα Χανιά, τον περασμένο Νοέμβριο, ψήφισαν 17.500 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Μέτρο σύγκρισης

• Άρα, αυτή την ώρα υπάρχει ήδη ένα μέτρο σύγκρισης με την όποια συμμετοχή υπάρξει στις εσωκομματικές εκλογές.
• Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σ’ αυτά τα 17.500 μέλη και φίλους του κόμματος στα Χανιά και τους «εμψυχωτές» τους, ήταν (αλλά τώρα παίζεται) ότι μάλλον δεν πάμε να ψηφίσουμε. Και πιθανότατα δεν κατεβάζουμε και πολλούς υποψηφίους (ο νυν πρόεδρος κ. Γ. Βούρβαχης δεν επιθυμεί -λέγεται- να είναι πάλι υποψήφιος).
• Όμως η επιστολή των 12, λόγω ειδικά της τελευταίας παραγράφου (περί «μη σιωπηλής οργάνωσης») θεωρούν ότι αναφέρεται στη δημιουργία κομματικού θύλακα που θα στρέφεται -ανάλογα με την συγκυρία- κατά της κυρίας Μπακογιάννη. Αυτό τους «υποχρεώνει» σε μια αναθεώρηση της στάσης τους. Η στήλη έχει πολλές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Από έγκυρες κομματικοπολιτικές πηγές. Άλλες οn και άλλες off the record.
• Μπορούμε να πούμε ότι τα τηλέφωνα του βουλευτή κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη αλλά και του πρώην βουλευτή κ. Στέλιου Νικηφοράκη μεταξύ τους αλλά και μεταξύ πολιτευτών και στελεχών, πήραν φωτιά το Σαββατοκύριακο.
• Η πολιτική διαπίστωση κομματικών στελεχών με τους οποίους μιλήσαμε, είναι ότι η όλη κίνηση φαίνεται να έχει την κομματική - πολιτική σφραγίδα του π. βουλευτή Χανίων κ. Μαν. Βολουδάκη. Είναι ντροπή, λένε, όσοι είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα του Καραμανλή τώρα να γίνονται τιμητές όσων μετά φανατισμού υποστήριζαν. Κάποιοι μάλιστα από τους υπογράφοντες «ενεργούς πολίτες» ήταν «ενεργά» μέλη της Ν.Ο.Δ.Ε. και μέσω αυτής της κομματικής τους ιδιότητας έχουν προωθηθεί και σε θέσεις πολιτικο-αυτοδιοικητικές - κομματικές, εξουσίας (σ.σ.!!).
• Θεωρούν, επίσης, ότι αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στα Χανιά, εκείνο που επιχειρείται είναι πράγματι η… «Αναγέννηση», όπως γράφεται στην επιστολή των 12. Αλλά η «αναγέννηση» της Πολιτικής Άνοιξης της οποίας τα τότε στελέχη επανεμφανίζονται -και στα Χανιά- με σκοπό την μετουσίωση της ΝΔ.

Αρχισαν τα κομματικά όργανα


• Άρχισαν, λοιπόν, τα όργανα στα… κομματικά όργανα από τα στελέχη της ΝΔ στα Χανιά. Σχεδιάζονται στρατηγικές. Και οι μεν πρώτοι, «ενεργοί πολίτες» είναι φανερό ότι ζητούν συμμετοχή γιατί γνωρίζουν ότι το μέτρο σύγκρισης με τις εσωκομματικές του Νοεμβρίου θα αποδείξει την απαξίωση της ΝΔ και της οργάνωσης και στα Χανιά από τα «πρώην» μέλη και φίλους της.
• Οι δε υπόλοιποι, Μητσοτακικών, Μπακογιαννικών, Μαρκογιαννακικών, Νικηφορακικών και λοιπών τάσεων, τείνουν προς την επιλογή της «ελεγχόμενης» ενεργούς συμμετοχής. Τόσης όσης να αποτρέψει την, σε ικανό αριθμό, εκλογή των «ενεργών πολιτών». Ετσι, βλέποντας και κάνοντας θα πάνε και στο συνέδριο το καλοκαίρι.
• Καθένας τον ...παύλο του. Αυτή την ώρα, πάντως, που ο τόπος και ο λαός περνούν τέτοια κοινωνικοοικονομική κρίση….
...ούτε ψύλλος στον κόρφο αμφοτέρων

Δημοσιεύτηκε στα Χανιώτικα Νέα 17-5-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου