Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2016

Βαρέλι δίχως πάτο…





Ωραία! τις άδειες τις πήραν όποιοι τις πήραν. Τα λεφτά είναι πολλά. Πανηγύρισε η κυβέρνηση και θα ματα-πανηγυρίσει και στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ότι θα πάρουν : Από ΣΚΑΪ  43,6 εκατ. ευρώ, από Καλογρίτσα 52,6 εκατ. ευρώ, από ΑΝΤ1 75,9 εκατ. ευρώ, από Μαρινάκη 73,9 εκατ. ευρώ. Το όλον 246 εκ. ευρώ.
·         Λογικά, λοιπόν, από τούτη την εβδομάδα, σύμφωνα με τους όρους που είχαν τεθεί για την καταβολή του τιμήματος, το 1/3 της προσφοράς εκάστου θα πρέπει να κατατεθεί στα ταμεία του κράτους.
·         Ο Ραν ταν πλάν, λοιπόν, έχει μεγάλη αγωνία. Αναρωτιέται πώς και από πού θα βρουν όλοι αυτοί,εν μία νυχτί, τα εκατομμυριάκια της πρώτης δόσης που, προφανώς πρέπει να καταθέσουν στον κ. Αλεξιάδη, άμεσα …ντάγκα, ντάγκα!(ήχος του χρήματος) .
·         Ζεστό χρήμα που θα μπει στα δημόσια ταμεία  για να πάει σε μας τους αναξιοπαθούντες.
·         Το 1/3 σύμφωνα με την αριθμητική του Ραν ταν πλαν, βγάζει ότι πρέπει να καταθέσουν περίπου: 14,5 εκατομμυριάκια ο Σκαϊ, 17,5 ο Καλογρίτσας, 25, 3 ο ΑΝΤ1 και 24,6 ο Μαρινάκης. Σούμα 81,9 εκατ.
·         Αλλά ο Ραν ταν πλαν, ως σκυλί με αστυνομικό μυαλό, βασανίζεται και από μια άλλη αγωνία: Πού θα βρει, καταρχάς ο κ. Καλογρίτσας τα 25,3 εκατ. ευρώ να τα καταθέσει , ντάγκα, ντάγκα, όταν τελευταίος, εκπρόθεσμος και ασθμαίνων εξασφάλισε και κατέθεσε μία εγγυητική  3 εκατ. ευρώ για να λάβει μέρος στο τζόγο των τηλεοπτικών αδειών;
                            Πότε με το καλό;
·          Παραξενεύεται, επίσης, ο σκυλάκος επειδή δεν ακούει τίποτα για την ημέρα και την ώρα που πρέπει εμπροθέσμως να κατατεθεί η πρώτη δόση.
·         Καμία ανακοίνωση. Καμιά ενημέρωση για ότι είναι άμεσα απαιτητά  και ...περάστε από το ταμείο την τάδε μέρα και ώρα
·         Αντίθετα ακούει ότι τώρα –κατόπιν εορτής παιγνίου- θα ελεγχθούν τα πόθεν έσχες των κερδισμένων. Και ποιός ξέρει τι άλλο θα ζητηθεί μετά.
·         Άραγε, αυτό θα σημάνει και «δικαιολογημένη» καθυστέρηση στην άμεση καταβολή της πρώτης δόσης;
·         Μαθαίνουμε, επίσης, εδώ στην φάρμα των ζώων της στήλης, ότι επειδή είναι πολλά τα λεφτά,  ο κ. Καλογρίτσας μπορεί να ζητήσει, λέει, παράταση καταβολής της πρώτης δόσης. Και φυσικά και οι άλλοι, κορόιδα δεν είναι, θα ζητήσουν κι αυτοί. Μπορεί και να συμφωνήσουν να το ζητήσουν όλοι μαζί. Τώρα έχουν και κάποια κοινά συμφέροντα. Μετά μπορεί και να ζητηθεί άλλη παράταση διότι αναμένονται οι αποφάσεις του ΣτΕ.
·          Αφήστε που, προφανώς, θα χρειάζεται και μια διαδικασία για να ζητηθούν και δάνεια από τις τράπεζες ώστε να πληρώσουν στο δημόσιο ταμείο. Ναι, από τις τράπεζες που δάνειζαν και τους προηγούμενους καναλάρχες. Και που, και γι αυτό το λόγο, δημιούργησαν επισφάλειες και  ανακεφαλαιοποιήθηκαν με δάνεια που πληρώνει με τα μνημόνια ο ελληνικός λαός . Και το ίδιο προφανώς θα γίνει και με τις υπόλοιπες δόσεις. Πώς αλλιώς; Γι αυτό δεν τις έχουμε τις τράπεζες; Για να δανείζουν τους λεφτάδες;
·         -Κι αν μέχρι να πάει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο ο πρωθυπουργός μας δεν έχει κατατεθεί ούτε η πρώτη δόση; Αν αρχίζει δηλαδή, να διαφαίνεται ότι μπορεί και να είναι  …κακοπληρωτές οι κερδισμένοι; ρωτά αφελώς η Ντόλυ το αλογάκι.
·         -Ουδέν πρόβλημα, αποφαίνεται το αστυνομικό «δαιμόνιο» του Ραν ταν πλαν. Είναι πανέτοιμος να το δικαιολογήσει και να επιμένει «Τους πήραμε , τους πήραμε, φλωρί Κωνσταντινάτο». Κι εκείνοι, θα μειδιούν σιγοτραγουδώντας:
·         Μας πήρατε, μας πήρατε , 

βαρέλι δίχως πάτο…

΄Υ.Γ. Επι του πιεστηρίου ανάρτησης του πιο πάνω ΠΕΡΙ ΤΟΠΙΚΩΝ μάθαμε από το διαδίκτυο  ότι όλοι  αυτοί, νέοι και παλιοί 4 καναλάρχες, έχουν ραντεβού σήμερα το μεσημέρι στι 3μμ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Παππά , το γγ ενημέρωσης και δεν ξέρω ποιούς άλλους. Λίγο περίεργο βέβαια. Τι πάνε να κάνουν εκεί; Να πάρουν ...ευχές ή να γνωριστούν και προσωπικά;Τέλος πάντων. Οψόμεθα το απο-γευματάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου