Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 01, 2016

Απουσίες :Που ήταν τα παραγωγικά υπουργεία;





         



    

  Ο Αγροτικός Αύγουστος   του  2016  τέλειωσε. Αν όμως δεν επισημάνουμε  κάποια συγκριτικά στοιχεία με προηγούμενους(εκπροσώπηση) αλλά και ελλείμματα καθόλου επουσιώδη, τότε είναι πολύ πιθανόν να τα επαναλάβουμε. 
                                                           ------
·         Γράψαμε ήδη στις προχθεσινές εφημερίες με τίτλο» Να μην κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας» τα περισσότερα. Υπάρχουν ακόμα κάποια που για λόγους οικονομίας χώρου έμειναν να σχολιαστούν ξεχωριστά. Όπως το επίπεδο εκπροσώπησης φορέων και κυβερνητικών στελεχών. Επειδή, ο Αγροτικός Αύγουστος δεν γινόταν για να βρεθούμε εμείς κι εμείς.
·          Υπήρξε, λοιπόν, έστω ένα περίπτερο υπουργείου ή άλλου κυβερνητικού φορέα, όπως παλιά οπότε  ελάμβαναν μέρος και παραβρίσκονταν  εκπρόσωποι παραγωγικών υπουργείων και όχι μόνο;
·         Εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση από κάποιον -έστω ντόπιο- υπουργό  ή Γενικό Γραμματέα παραγωγικού υπουργείου; 
·         Ένας Γενικός Γραμματέας μόνο «βρέθηκε» εδώ. Κι αυτός του Υπουργείου Δικαιοσύνης! Ο οποίος μάλιστα, στον χαιρετισμό του, επιχειρώντας να «αναβαθμίσει» την σημασία της παρουσίας του, μας είπε ότι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ κρατούμενοι του αγροτικού καταστήματος φυλακών Αγιάς, συμμετέχουν με τα αγροτικά προϊόντα τους (κάποιες χύμα ντομάτες και αγγούρια είδαμε και μερικά γλυκά αρτοποιήματα- φωτο 1).
·          Όφειλε να είχε ρωτήσει για να μάθει ότι οι κρατούμενοι των φυλακών εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχουν και με προϊόντα και χειροτεχνήματα και άλλους τρόπους σε πολλές τοπικές και όχι μόνο  δράσεις. Μάλιστα είχαν βραβευτεί γι αυτό. Η εξωστρέφεια τους, δηλαδή, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν συνέβη τώρα για πρώτη φορά.






 και    http://www.haniotika-nea.gr/apousies-2/        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου