Πέμπτη, Απριλίου 28, 2016

« Πομπές»… κόντρ λα μουτρ







Eδώ και δεκαετίες  o Ραν ταν πλαν κι εγώ  παρακολουθούμε  εκ του σύνεγγυς την πολιτική σκηνή (ο Θεός να την κάνει) στην χώρα μας .
·         Ε, λοιπόν, δεν θυμόμαστε ποτέ τέτοιο βρίσιμο σε άπταιστα… γαλλικά τα οποία μάλιστα ειπώθηκαν  ...κοντρ λα μούτρ κατά την πρωινή επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  στην αγορά στην Θεσσαλονίκη.
·         Το διαδίκτυο κοντεύει να … πέσει από τα κτυπήματα στο αναρτημένο βίντεο  και στο You tube με τις έντονες «αποδοκιμασίες» (σικ) = βρίσιμο κανονικό, των καταστηματαρχών αλλά και διερχομένων πολιτών.(δείτε εδώ http://www.oparlapipas.com/2016/04/video-kako.html).

·         Το ...ουουου είναι …χάϊδεμα! Έπεσε βρισίδι κανονικό: «Ξεφτιλισμένοι, κ...συριζαίοι, τι γελάς για γέλια είναι; Φύγετε. Μας καταστρέψατε .Θυμάστε πέρυσι που είχατε έλθει και μας λέγατε να ξεσηκωθούμε ενάντια στη Ν.Δ; Από λόγια χορτάσαμε ,φώναζε μια γυναίκα στο δρόμο... Και άλλα  παρόμοια.
·          Δεν ξέρω αν ζούμε τις τελευταίες ημέρες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.
·         Καθώς δεν τους βλέπω να φεύγουν. Ειδικά τώρα, με τον λαό σε αναβρασμό, δεν θα θέλουν  για πολλούς λόγους(φόβος) να χάσουν την εξουσία.
·          Και απ' ότι «διαισθάνεται» ο Ραν ταν πλαν από τις εσπευσμένες δηλώσεις του κ. Τσίπρα όλο το απόγευμα, θα κλείσουν άρον- άρον την αξιολόγηση μπας και κρατηθούν.
·          Σίγουρα, πάντως, ζούμε μία  οικονομική και πολιτισμική καταστροφή(ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο καθώς χάθηκε και κάθε ελπίδα σύντομης χρονικά ανάκαμψης) .
·         Μια καταστροφή την οποία οι Έλληνες βιώνουν πλέον εν … ηφαιστιακώ βρασμώ.  Ο Θεός να φυλάξει να μην προκαλέσει και ηφαιστιακή καταστροφή –τηρουμένων των αναλογιών- σαν  αυτή της Πομπηίας.

·         Καθώς –τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες –
τέτοιες ...πομπές δεν είχαμε με καμιά κυβέρνηση









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου