Τρίτη, Απριλίου 12, 2016

Μας πέφτουν … λίγα;







·          Διαβάσαμε το ΠΡΩΙ του Σαββάτου 9-4-16 στην ηλεκτρονική έκδοση των Χανιώτικων Νέων : Ήρθε  για ΠΡΩΤΗ φορά στα Χανιά, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 2 και θα ακολουθήσουν άλλες 3 προσεγγίσεις της εταιρίας για το 2016. 
·         Επίσης, ότι η εταιρεία έχει επιλέξει και για το 2017 το λιμάνι της Σούδας για  κρουαζιέρα των 2 υπερπολυτελών νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων της.
·         -Ποιά εταιρεία; 
·         -Αυτή η … «δευτεράντζα», η  TUI CRUISES.
·         - Δευτεράντζα, γράφουν τα Χανιώτικα Νέα; Αποκλείεται.
·         - Όχι, Σκέτη την είδηση γράφουν, βέβαια. Στην  ηλεκτρονική  έκδοση της εφημερίδας  του Σαββάτου.
·         - Ξαφνικά ήρθε; Δεν το ξέραμε;
·         Το ξέραμε και το παραξέραμε.  Άλλωστε τα Χανιώτικα Νέα είχαν δημοσιεύσει ήδη από τις 3 Απριλίου την κατάσταση με τα αναμενόμενα το 2016 κρουαζιερόπλοια στα Χανιά. Μάλιστα στο ρεπορτάζ διαβάσαμε ότι ο αριθμός των αφίξεων είναι ρεκόρ για τα δεδομένα των Χανίων.
·         -Το πιο σημαντικό πάντως είναι ότι η πολυτελής εταιρεία TUI CRUISES επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Χανιά, κάτι, που καταρχάς, πετύχαμε ήδη από το 2014  μετά την παρουσίαση του λιμανιού της Σούδας και του προορισμού των Χανίων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Αμβούργο από τον πρώην  πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων(Λ.Τ.ν.Χ.) κ. Κώστα Μπροκαλάκη. Ο οποίος μάλιστα στη συνέχεια «κλείδωσε» τις επισκέψεις  της εταιρείας στη Σούδα για 2016 και 2017 με συνεχείς επαφές που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Και άλλων εταιρειών βεβαίως σε συνεργασία και με ιδιώτες πράκτορες. Και βέβαια, πέραν  της προσωπικής επαφής της τότε διοίκησης του Λιμενικού ταμείου ν. Χανίων δείχναμε και τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού της Σούδας που πραγματοποιήθηκαν. Λιμενικά έργα και ειδικότερα  το ολοκληρωμένο έργο ασφάλειας.
                                  Εξωστρέφεια
·         -Μα, τότε γιατί δεν υπήρξε μια υποδοχή, άντε ένα δελτίο τύπου του Λ.Τ.ν. Χ από  την προηγούμενη μέρα,  που να καλωσορίζει την εταιρεία- «πελάτη» μας που για πρώτη φορά ήλθε στη Σούδα  και τα Χανιά μας;
·         Όπως έγινε, π.χ. την περασμένη εβδομάδα από το δήμο Χανίων,  όταν ήρθε στο Χανιώτικο λιμάνι για πρώτη φορά κι αυτό, το Princess Pacific της εταιρείας Princess Cruises. Μια εταιρεία που, επίσης, προσεγγίστηκε  με προσωπικές επαφές  της τότε διοίκησης του Λ.Τ.ν.Χ  και ιδιωτών, όπως είπε και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τ. Βάμβουκας ;  Έτσι, πήρε και δημοσιότητα η άφιξη καθώς πήγαν και όλα τα τοπικά ΜΜΕ.
·         -Την  θέλουν την δημοσιότητα οι εταιρείες;
·         -Και βέβαια. Διότι μέσα από την δημοσιότητα και την φιλοξενία που δείχνουν οι τοπικές αρχές μεταδίδεται ηλεκτρονικά (αλλά και μέσω των ίδιων των επιβατών που είναι και πιο ισχυρή διαφήμιση) η  ισχύς και η αποδοχή της εταιρείας από  τις τοπικές αρχές και τους ντόπιους ή και τους τουρίστες. Καθώς όλοι αυτοί  είναι εν δυνάμει  μελλοντικοί πελάτες τους
·          Στέλνουμε, επομένως, από την προηγούμενη ένα δελτίο τύπου , μαζεύονται οι δημοσιογράφοι  και πρωί πρωί μόλις φτάσουν στο λιμάνι τους καλωσορίζουμε όπως έχουμε προγραμματίσει (έχουμε;). Αν δεν έχουμε δρώμενο τους κάνουμε-έστω- ένα … «κονσομασιόν» με μπλαμπλα στα αγγλικά( do you speak English?) ώστε να υπάρξει  μια προσωπική ζεστή συνομιλία. Η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στο τί και πώς θα μεταφερθεί στα στελέχη της έδρας κάθε εταιρείας ώστε να μας ξαναέλθουν.
·         Να δείξουμε, δηλαδή, εξωστρέφεια.
                                      Κατόπιν εορτής
·         Όμως ούτε  την προηγούμενη, ούτε νωρίς το πρωί βγήκε κάποιο ρημαδοδελτίο τύπου από το Λ.Τ.ν.Χ.  Ενώ ήδη από το πρωί του Σαββάτου τόσο η είδηση  όσο και φωτογραφίες από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση των Χανιώτικων Νέων  που αναφέραμε πιο πάνω και σε πολλά τοπικά ηλεκτρονικά μέσα και  κοινωνικά δίκτυα. Και σχολίαζαν το γεγονός ότι δεν υπήρξε δελτίο τύπου.
·          Και τότε, μετά τα σχόλια και τον γενικό χαμό, το απόγευμα του Σαββάτου,  εστάλη ένα δελτίο τύπου που μιλούσε για μια «σεμνή» ανταλλαγή  αναμνηστικών πλακετών. Κατόπιν εορτής, δηλαδή.  
·         Και βέβαια το δελτίο τύπου ήταν τόσο «σεμνό» που δεν ανέφερε το  πιο σημαντικό γεγονός: Ότι  επρόκειτο για πολυτελές πλοίο και για μεγάλη εταιρεία  που ήρθαν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στα Χανιά.
·         Γιατί;
·         Την σνομπάρουμε την κρουαζιέρα; Είναι κακό να αναγνωρίζουμε την δουλειά που  έκανε ο προηγούμενος πρόεδρος κ. Κ. Μπροκαλάκης ;
·          Και με την ευκαιρία. Με τα λιμενικά έργα τι γίνεται; Ούτε εκεί υπάρχει τακτική ενημέρωση για την πορεία των λιμενικών έργων και όσων είχαν  προγραμματιστεί .  Δεν μάθαμε ακόμα ούτε για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Κατά πόσον έχουν συμβασιοποιηθεί, ώστε να προχωρήσουν. Από τότε δηλαδή που ο- κατά γενική ομολογία- επιτυχημένος ως πρόεδρος, ο κ. Κώστας Μπροκαλάκης, «ξηλώθηκε», η πληροφόρηση(άραγε και τα έργα ;) είναι με «σεμνό» σταγονόμετρο.
·         -Τότε γιατί, «ξηλώθηκε»;
·          - Προφανώς επειδή… τόσο εκτιμήθηκε η εργασιομανία  και η αποτελεσματικότητά του.
·         - Δηλαδή,τώρα, η  Tui cruises  και τα  υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοιά της δεν αξίζουν μιας μεγαλύτερης  προβολής;
Μας πέφτουν  κι αυτά… λίγα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου