Παρασκευή, Απριλίου 15, 2016

΄Αφεριμ! *





Δελτίο τύπου έστειλε το Λιμενικό Ταμείο ν. Χανίων(Λ.Τ.ν.Χ)  για μια συνάντηση αντιπροσωπείας του με υπουργούς και ΓΓ υπουργείων στην Αθήνα( X.N. 13-14 -16).
·         Πρώτα να υποδεχθούμε ασμένως το  ενημερωτικό δελτίο. Το οποίο, ουσιαστικά, απαντά σε πολλές  εκκρεμότητες για την πορεία των λιμενικών έργων στο νομό.
·         Απαντά, τόσο για έργα που εκκρεμούν από τον προγραμματισμό της προηγούμενης διοίκησης όσο και για νέα έργα που προτείνει προς ένταξη η σημερινή του διοίκηση.
·         Δεν λέει βέβαια πότε έγινε η συνάντηση της αντιπροσωπείας και ποιοί την συναποτελούσαν. Μικρό το κακό, όμως.
·         Εκείνο που συνάγεται πάντως είναι ότι έργα που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Ναυτιλίας για το έτος 2015(αίτημα Δ) -όπως γράφαμε στο χθεσινό «Περί τοπικών και άλλων «δαιμονίων»- δεν  έχουν συμβασιοποιηθεί.  Και ζητείται η επίσπευση διαδικασιών.
·         Μια επίσπευση βέβαια που έχει δύο συντεταγμένες. Το ίδιο το (Λ.Τ.ν.Χ) το οποίο όφειλε να έχει τρέξει  τις διαδικασίες. Και, ασφαλώς, και το υπουργείο/υπουργεία για τα έργα που αφορούν στο καθένα. Ειδικά το Υπ. Ναυτιλίας  μας ενδιαφέρει επίσης  να δώσει και τους υπεσχημένους-εγκεκριμένους …παράδες  από το δικό του  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων!
·         ΄Αφεριμ, λοιπόν, εδώ είμαστε. Τόσο για τις προηγούμενες εκκρεμότητες, όσο και για τις νέες προς ένταξη προτάσεις και την «επίσπευσή» τους όπως ζητείται.
·         Πάντως, σχετικά με το αγκυροβόλιο της Γαύδου (αίτημα Γ) «υποτίθεται» ότι οι διαδικασίες θα είχαν τρέξει και το έργο θα είχε τελειώσει, τώρα, αρχές του 2016. Ήταν έτοιμο για δημοπράτηση στις 24 Νοεμβρίου (όπως γράφουν και τα τοπικά μέσα της Γαύδου (http://gavdosfm.gr 13-11-15). Τί άλλαξε,  σε ένα έτοιμο για δημοπράτηση έργο ώστε να έχει επιστρέψει στο υπουργείο και να ζητείται τροποποίηση;(εκτός από την αλλαγή διοίκησης)
·         Παρ’ όλ’ αυτά  εμείς , ως Χανιώτες, είμαστε μαζί  με το Λ.Τ.ν Χ. Να πάρουμε  εγκρίσεις και λεφτά θέλουμε. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις ένθεν και ένθεν.
·         Αλλά έχουμε πολλές αμφιβολίες για την τήρηση των  «δεσμεύσεων» του κ. Δρίτσα (ΟΛΠ δεν πουλιέται-ΟΛΠ πουλιέται αλλά …δεν συμφωνώ) και των άλλων αρμοδίων και ΓΓ υπουργείων , που όπως γράφει το Δελτίο τύπου, αποκόμισε η αντιπροσωπεία του.
·         Μακάρι, όμως.
Και οψόμεθα, να τα δούμε ,βεβαίως.


* Τούρκικη λέξη που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα : Σωστά, Μπράβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου