Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2014

Τα "παιδία παίζει"


Από το 2013 διαπιστώθηκε «επίσημα»(έγινε παραδεκτό πλέον κατ ανάγκην θα έλεγα) η κατολίσθηση πίσω από το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων  ( φιλοτεχνημένο από τον γνωστό Χανιώτη γλύπτη Γιάννη Μαρκαντωνάκη) στην βίλα Κούνδουρου.
Δείτε ρεπορτάζ και φωτο γραφίες από τα Χανιώτικα Νέα http://www.haniotika-nea.gr/115426-katolisthisi-sti-bila-koundourou/


Άλλο ρεπορτάζ, επίσης των Χανιώτικων Νέων http://www.haniotika-nea.gr/anazitite-armodios/  τον Μάρτιο που μας πέρασε αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τα άλλοθι που χρησιμοποιούν οι εξουσίες για να σαλαμοποιούν και να μεταθέτουν προβλήματα για τα οποία δεν θέλουν να διαθέσουν χρόνο και  πιστώσεις. Καθώς όπως  τα φαινόμενα έδειξαν  τα προορίζουν για «αποδοτικότερα» σε ψήφους και εργολαβίες έργα.


Ετσι, και η κατολίσθηση στον γκρεμνό δίπλα στην Χονολουλού, γνωστή από χρόνια όπως αποκαλύπτει στο πρώτο ρεπορτάζ   των Χ.Ν. του 2013 που αναφέρω ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Συνολάκης, έγινε  γραφειοκρατικό «μπαλάκι» μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Κτηματικής υπηρεσίας. Αφού, η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων  κυρία Ν. Αγγελάκη (το β ρεπορταζ των Χ.Ν) δήλωνε τον Μάρτιο του 2014 ότι περιμένουν την Κτηματική υπηρεσίας να τους καθορίσει τον αιγιαλό για να δουν ποιος θα το φτιάξει!!
Μακριά είναι η κτηματική και σχεδόν δυο χρόνια από την «επίσημη» αποδοχή της κατολίσθησης δεν μπόρεσαν (ακόμα ;) να βρουν άκρη.

Εν τω μεταξύ, με το βλέμμα (προφανώς) στις (τότε) ερχόμενες εκλογές(και μετά απ αυτές)  άλλες εργολαβίες έργων είχαν προτεραιότητα.  

Εν τω μεταξύ, επίσης, τα παιδία παίζει. Κυριολεκτικά στο χώρο. Δείτε αποψινές φωτογραφίες.


Και τα «παιδία παίζει» μεταφορικά.
Διότι, πόσο θέλει να ξεφύγει το πράγμα να γίνει ένα δυστύχημα; Πόσο θέλει να παρασυρθούν και τα κοντινά παγκάκια που είναι κατειλημμένα; Και γιατί  άραγε έχουν αφήσει πλάι από το συρματόπλεγμα δίοδο προς την κατολίσθηση;
Ποιος θα φταίει αν κάτι, απευκταίο συμβεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου