Τετάρτη, Αυγούστου 20, 2014

Καινοτόμος η υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας στο λιμάνι μας. αλλά …




Καινοτόμος η πολιτιστική δράση έκθεσης υποβρύχιας φωτογραφίας που πραγματοποιείται μέχρι 22 Αυγούστου στην αρχή του λιμενοβραχίονα στο Ενετικό λιμάνι Χανίων.(μετά το πρώην ασκεπές Νεώριο Μόρο - Ι.Ο.Χ.). Για τρίτη χρονιά φέτος .

Μια καινοτόμος δράση με την συνεργασία πολλών τοπικών φορέων που έχει ξεκινήσει ο σύλλογος   «φίλοι του βυθού» και ο «σύλλογος  αυτοδυτών» Κρήτης.

  Οι φωτογραφίες είναι αποψινές. Εάν τις παρατηρήσουμε καλά θα δούμε ότι πάνω και γύρω από τις φωτογραφίες «πλέουν» σκουπίδια διαφόρων ειδών και δυστυχώς και …βοθρολύματα.Τα οποία επιπλέον …όζουν. Απόψε μάλιστα οι … «μυρωδιές» τους  διαχέονταν σε πολλά σημεία του κατά τα άλλα υπέροχου λιμανιού μας.(θα σχολιάσω ξεχωριστά για τα λύματα).

Μέλη του συλλόγου που συναντήσαμε και  εκφράσαμε τις παραπάνω δικές μας επισημάνσεις αλλά και πολλών Χανιωτών και τουριστών που συναντήσαμε να ανεβοκατεβαίνουν στον λιμενοβραχίονα του Φάρου ή επισκέπτονται τον  χώρο ειδικά για να δουν την έκθεση φωτογραφίας, μας είπαν ότι ακόμα και σήμερα έχουν βουτήξει δυο φορές για να καθαρίσουν.

 Ωστόσο η ρύπανση δεν είναι το μόνο πρόβλημα.
 Αφού ασυνείδητοι δημιουργούν προβλήματα στην εγκατάσταση της έκθεσης είτε για ..πλάκα (όπως να κόψουν σχοινιά) είτε για να κλέψουν το κουτί με τις μπαταρίες.

  Οι τοπικές αρχές , δήμος , περιφερειακή ενότητα, λιμεναρχείο Χανίων δεν θα μπορούσαν άραγε- τουλάχιστον αυτές τις ημέρες- να περιφρουρήσουν καλύτερα τον χώρο;

Αν  η πολιτεία και τοπικές αρχές δεν φροντίζουν να περιφρουρείται ποικιλοτρόπως μια τέτοια καινοτόμος δραστηριότητα, προς τι να συνεχίσει να γίνεται; 


Για να αποκαλύπτουμε την αδυναμία μας να την διατηρήσουμε  όπως πρέπει  -έστω τις λίγες μέρες που λειτουργεί -και στους ξένους τουρίστες ;










1 σχόλιο:

  1. Κατά πόσο είναι καινοτόμο κάτι που, απαράλλαχτο επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά είναι κάτι που μένει να απαντηθεί.

    Αλλά όποιος δεν γνωρίζει ότι αυτή η έκθεση, η ίδια, επαναλαμβάνεται με το ίδιο θέμα και με τις ίδιες φωτογραφίες (καταραμένη κρίση που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα) για τρίτη φορά, σίγουρα θα βρεί ένα κάποιο ενδιαφέρον γιατί η ιδέα, παρά την έλλειψη χρησιμότητας, ακούγεται πρωτότυπη.

    Πήρα λοιπον τους καλεσμένους μου, απόψε, παρά την αφόρητη βαρεμάρα μου για αυτήν την για τρίτη φορά απαράλλαχτη "καινοτόμο έκθεση" και πρός δυσάρεστη έκπληξή μου (η έκπληξη σε μεγάλα εισαγωγικά) διαπίστωσα ότι ένα στα τέσσερα λαμπιόνια που υποτίθεται ότι έπρεπε να φωτίζουν τις βυθισμένες φωτογραφίες ήταν σβηστά, όχι λόγω της οικονομικής κρίσης -προφανώς- αλλά λόγω της αδιαφορίας των διοργανωτών που με τόση περηφάνια σημειώνονται στο επισυναπτώμενο δελτίο Τύπου.

    Ευτυχώς όμως -και να τα λέμε αυτά- που το ένα στα τέσσερα φώτα ήταν καμένο ή εν πάση περιπτώσει, σβηστό γιατί έτσι τα περισσότερα σκουπίδια που επέπλεαν ανάμεσα στις βυθισμένες φωτογραφίες ήταν λιγότερο ορατά στους φιλοξενούμενους. Λέω τα περισσότερα σκουπίδια, γιατί εκείνος ο καταραμένος πνιγμένος αρουραίος, επέμενε να τουμπανιάζει επιπλέοντας ακριβώς μπροστά σε ένα από τα άκαυτά (ο νόμος του Μέρφι :( )

    Πάντως η μπόχα των στάσιμων νερών -μέσα στην υγρή νύχτα- ήταν αφόρητη. Για το τελευταίο δεν φταίνε φυσικά οι διοργανωτές της καινοτόμου έκθεσης, αλλά μήπως δεν φταίνε για όλα τα υπόλοιπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή