Σάββατο, Αυγούστου 23, 2014

Συμπληρωματικά… «γαβγίσματα» !            Γράψαμε χθες για την καινοτόμο δράση της υποβρύχιας φωτογραφίας στο λιμάνι των Χανίων που για τρίτη συνεχή χρονιά υλοποιείται με προσωπική δουλειά εθελοντών.
Μόνο που από λάθος αναφέραμε ότι την έκθεση την υλοποιούν τα μέλη συλλόγων «φίλοι του βυθού» και «αυτοδυτών».
·         Το σωστό  όμως είναι ότι η διοργάνωση και λειτουργία της έκθεσης είναι έργο της «Λέσχης αυτοδυτών Κρήτης» που εδρεύει στα Χανιά. Εθελοντικά  λειτουργούν οι συμπολίτες μας, και είναι γνωστές οι πολλές δράσεις τους που αφορούν σε εξερευνήσεις, διασώσεις, ναυαγιοκαταδύσεις, σπηλαιοκαταδύσεις αλλά και καθαρισμό βυθών στο λιμάνι μας ,στο λιμανάκι Νέας χώρας  και πολλές άλλες. Ε, να γράψουμε –τουλάχιστον- σωστά το …όνομά τους. Μαζί με ένα … «συγνώμη, λάθος».
                               Συμπληρωματικά
·         Οσο για τα βοθρολύματα που απολαύσαμε στο ενετικό μας  λιμάνι συνεπικουρούμενα από τις ανάλογες οσμές,  η ..ντεντεκτιβική μύτη του Ραν ταν πλαν βρήκε πρόσθετα στοιχεία για την καταγγελία του λιμεναρχείου εναντίον υπηρεσίας του δήμου Χανίων.
·         Το πρόβλημα, λέει, δημιουργήθηκε, επειδή ένα φορτηγό δημοτικής υπηρεσίας , εντοπίστηκε από το λιμεναρχείο να …φυσά αέρα για να ξεβουλώσει αγωγούς στο λιμάνι και στο Κουμ-Καπί!!! Ετσι τα λύματα πήγαν στην θάλασσα των αντίστοιχων περιοχών.
                               Νέες απορίες
·         Αυτό, όμως, αντί να λύνει απορίες δημιουργεί νέα ερωτήματα:
·         Γιατί υπάρχουν βοθρολύματα  σε αγωγούς τα οποία χύνονται στην θάλασσα; Τι αγωγοί είναι αυτοί;
·         Δεν μας έχουν διαβεβαιώσει ότι μόνο οι αγωγοί όμβρίων καταλήγουν στην θάλασσα;
·         Και φυσικά ισχύει στο ακέραιο το αρχικό ερωτηματικό:
·         Έχουν όλοι, στο λιμάνι και στο Κουμ Καπί, συνδεθεί με το βιολογικό;
·          Επιτρέπεται  να συνδεθούν με αγωγούς ομβρίων; Αν όχι, πώς γεμίζουν λύματα ;
·         Μερικά ερωτηματικά που, ελπίζουμε, να απαντηθούν από την νέα δημοτική αρχή, πλέον. Διότι -είναι προφανές- ότι το θέμα έχει ….ουρά.
                    Τα πεζοδρόμια της αγοράς
·         Τα Χανιά φέτος το καλοκαίρι είναι βρώμικα. Παντού. Γράψαμε και πέρυσι  και από τούτη την στήλη και δημοσιεύσαμε σχετικές φωτογραφίες για πεζοδρόμια σε κεντρικούς και σε πολύ γνωστούς δρόμους της πόλης. Πεζοδρόμια γλιτσιασμένα τα οποία δεν καθαρίστηκαν όλο το περυσινό καλοκαίρι.
·         Τα πεζοδρόμια της αγοράς είχαν ...γλυτώσει. Πέρυσι. Καθώς, υπήρχε μία μηχανοκινούμενη σκούπα που καθάριζε τα πεζοδρόμια της αγοράς.΄Η, για την ακρίβεια, τα πεζοδρόμια  απέναντι από το κτήριο του ΕΒΕΧ  και της Εθνικής Τράπεζας και αυτά μπροστά από την κεντρική είσοδο και μέχρι ΚΑΙ τις Εικόνες. Τουτέστιν, εκεί όπου έβλεπε η … «πεθερά». Τα τουριστάκια, δηλαδή, που ξεφορτώνουν τα τουριστικά λεωφορεία από τα κρουαζιερόπλοια και όχι μόνο.
                                      Φέτος ;
·         Φέτος όμως ,όπως μαρτυρούν οι μόνιμοι παροικούντες στα εκεί παγκάκια και στην αγορά συνταξιούχοι και όχι μόνο, η σκούπα κάνει ….οικονομία!
·         Δεν γίνεται κάθε μέρα σκούπισμα. Με αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια να είναι μαύρα και γλιτσιασμένα ακόμα και στα σημεία που βλέπει η … «πεθερά»-τουριστάκια.(φωτο)
·         Αλλά, ακόμα και τις ημέρες που η σκούπα εμφανίζεται, όπως το πρωί της Πέμπτης 21/8, κάνει το ...μισό μισθό! Πλύνει δηλαδή μέχρι εκεί που αρχίζει η στάση των λεωφορείων.
·         Οικονομίας ένεκεν; 
·         Η νέα δημοτική αρχή ,που  ορκίζεται την επόμενη Παρασκευή 29/8 και αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου,  ελπίζουμε να  έχει -ήδη- ένα επιτελείο που να κρατά σημειώσεις  για όσα καταγράφονται και από τους πολίτες και μεταφέρονται μέσω των τοπικών ΜΜΕ.
·         Έτσι ώστε να υπάρξει άλλος προγραμματισμός και άλλη οργάνωση υπηρεσιών. Παντού.
·         Α! και άλλο… ύφος απαντήσεων. Ο τύπος κάνει την δουλειά του ανεξαρτήτως προσώπων  και παραταξιακών λογικών.
·         Γαβ, γαβ, γαβ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου