Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 17, 2010

Τυχαίο; ΙΙ

Οφείλω κάποια σχόλια ακόμα για την ασυμφωνία των πέντε υποψηφίων δημάρχων(τίτλος Χανιώτικων Νέων) σχετικά με τις κοινές τηλεοπτικές και όχι μόνο παρουσίες τους. Επειδή, χθες αναφέρθηκα μόνο στις ανακοινώσεις που είχα διαβάσει στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Σήμερα διαβάζοντας στα «Χανιώτικα Νέα» το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργακάκη, θεωρώ ότι έχω καλώς καλύψει τις ανακοινώσεις Αρχοντάκη , Σκουλάκη. Αλλά οφείλω να αναφερθώ και στις άλλες τρεις.

------------

Προσθέτω , στα γενικά, ότι είναι φανερό σε κάθε προσεκτικό και λογικό αναγνώστη ότι τελικά τα περισσότερα προσκόμματα φέρνει η πλευρά Σκουλάκη. Το αναφέρει και η ανακοίνωση Βάμβουκα. Εικάζεται ότι το κάνει επειδή βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη εκλογική αφετηρία λόγω των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στο νομό και - προφανώς - θέλει να μην γίνει καμιά πατάτα(δική του ή συνεργατών του) που θα του αφαιρέσει εκλογική δύναμη. Αλλά αυτό είναι διακύβευμα όλων που πρέπει να αναλαμβάνουν. Έτσι είναι οι εκλογές. Για να κερδίσει- λέμε τώρα- ο καλύτερος.
Επίσης είναι φανερό από τις ανακοινώσεις ΟΛΩΝ που δημοσιεύονται στα «Χ.Ν»ότι οι άλλοι 4 – ανάλογα με το πολιτικό προφίλ του καθένα- βάλουν κατά του κ. Σκουλάκη προκειμένου να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη. Θεμιτό και γι αυτούς όταν γίνεται –και γίνεται μέχρι τώρα- μέσα σε πολιτισμένα όρια. Είναι μέσα στις πολιτικές στρατηγικές. Εκείνος όμως γιατί δίνει τόσες …αφορμές;
Για τις άλλες τρεις ανακοινώσεις:

Κ. Βιρβιδάκη
• Θεωρώ σωστή και μέσα στην κοινή λογική την παράγραφο «Μετά από τρεις μετ εμποδίων συναντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Χανίων, έγινε σαφές πώς εννοεί καθένας από εμάς τον διάλογο….» Δεν γράφει και πολλά άλλα. Μόνο ότι είναι στην διάθεση των ΜΜΕ - μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας – κάποιες αιχμές για Σκουλάκη και βέβαια καταλήγει με την καθιερωμένη ..τυπολατρεία του: «Σε κάθε περίπτωση, όποιος θέλει στοιχεία από το Δήμο Χανίων μπορεί να τα ζητήσει με τη νόμιμη διαδικασία»
• Δηλαδή, αίτηση , πρωτόκολλο κλπ Ζήσε Μάη μου…Όμως και οι συνυποψήφιοι , όφειλαν –σαν έτοιμοι από καιρό – να είχαν ζητήσει ,τους τελευταίους δυο μήνες τουλάχιστον- ότι στοιχεία χρειάζονται . Γιατί …υποψηφιότητα στο άρπα κόλλα χωρίς προετοιμασία δεν νοείται. Απ αυτή την πλευρά, έτοιμοι από καιρό πέραν του ίδιους του δημάρχου κ. Βιρβιδάκη βέβαια, εμφανίζονται μόνο οι κκ. Αρχοντάκης και Παπαντωνάκης. Τόσο ο κ. Σκουλάκης όσο και ο κ. Βάμβουκας τώρα τα ζητούν.

Ν. Παπαντωνάκης

• Έντιμος αγωνιστής του ΚΚΕ με αισθητή την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο. Δικαιώνει την εμπιστοσύνη των οπαδών τους. Και βέβαια μεταφέρει και στην ανακοίνωσή του για τις κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις τις θέσεις του κόμματός για γενική συζήτηση και των κεντρικών πολιτικών προβλημάτων. Γι αυτό άλλωστε πρότεινε και ανοικτή ατζέντα σε δυο συζητήσεις και δύο θεματικές. Το όλο 4. Είναι όμως γενικά θετικός σε κάθε συζήτηση και τελικά συμμετέχει ακόμα και με τους όρους των άλλων. Πάντα. Να το σημειώσουμε κι αυτό.


Τ. Βάμβουκας
• Και από την ανακοίνωση του κ. Βάμβουκα προκύπτει ότι οι διαφορές με τους άλλους 4 υποψηφίους-πλην Σκουλάκη- είναι ελάχιστες και ξεπερνιούνται. Προτείνει συζήτηση για τα οικονομικά στο δημαρχείο ( Τα οικονομικά του δήμου Χανίων και των επτά δήμων που συνενώνονται ξεκαθαρίζει) αφού δοθούν τα οικονομικά στοιχεία. Σωστά τα ζητούν αλλά, όπως λέμε και πιο πάνω, όφειλε-και αυτός- να τα έχει ζητήσει νωρίτερα.
• Πάντως και η κίνηση Βάμβουκα προτείνει 4 συζητήσεις

Καταληκτικά

• Μερικές ακόμα ανακεφαλαιωτικές επισημάνσεις:
• Κανείς από τους υπόλοιπους 4 δεν βλέπουμε να προτείνει Debates. Και καλά κάνουν. Συγκεκριμένο διάλογο προτείνουν.
• Διότι εκεί που θα σκυλοβαρεθούμε να τους βλέπουμε όπως δικαιολογεί ο κ. Σκουλάκης την άρνησή του για περισσότερες από τρεις κοινές εμφανίσεις , αυτό θα γίνει στους τηλεοπτικούς τους μονολόγους και στα Debates των προκάτ απαντήσεων .
• Να καταγράψουμε επίσης ότι σύμφωνα και με την ανακοίνωση της κίνησης «επικράτησε πνεύμα αντιπαράθεσης κυρίως μεταξύ των κυρίων Βιρβιδάκη και Σκουλάκη, το οποίο επιτρέπει σε όσους τυχόν το επιθυμούν να υπεκφύγουνε από τον διάλογο και κάποιους άλλους να δημιουργήσουν εντυπώσεις»
• Έτσι είναι. Και αν και δεν γράφουν ονόματα, όπως προκύπτει από την κοινή λογική ανάγνωση των προτάσεων εκάστου, σχολιάζει περαιτέρω το αίτιο. Δηλαδή ο μεν κ. Σκουλάκης να υπεκφεύγει ο δε κ. Βιρβιδάκης να δημιουργεί εντυπώσεις. Άρα, δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αρχοντάκης και Βιρβιδάκης τα «βρίσκουν». Στην ίδια λογική κινούνται όλοι, πλην εκείνου. Τώρα, πόσο τα «βρίσκουν» -μεταξύ τους-Αρχοντάκης, Βιρβιδάκης, αφήστε να το δούμε και στις τηλεοπτικές συζητήσεις. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
• Από τις ανακοινώσεις πάντως και των υπολοίπων δικαιώνονται και τα δικά μας χθεσινά σχόλια.
Τυχαία, όλα τα πιο πάνω; Δεν νομίζω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου