Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Κυκλοφοριακό στα Χανιά

Σας ξαναβρίσκω στους …μπαξέδες του blog μου.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο,λοιπόν, πάμε σχόλια.


Κυκλοφοριακές «παραβάσεις» παιδεύουσι….

• Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη των Χανίων αφέθηκε να γιγαντωθεί και να καταντήσει το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην πόλη. Η δημοτική αρχή Τζανακάκη-πριν οκτώ χρόνια- είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την πρώτη φάση υλοποίησής της . Ολοκληρώθηκε επί Βιρβιδάκη αλλά η νυν δημοτική αρχή μας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότησή της(παρά το ότι κάθε δυο τρεις μήνες ανακοίνωνε ότι …επίκειται η ένταξη και χρηματοδότησή της ( αρχικά από το Γ ΚΠΣ και μετά από το ΕΣΠΑ !! ).
• «Ταμπουρωμένη» πίσω από την ΣΥΝΟΛΙΚΗ εφαρμογή δεν προχώρησε –τουλάχιστον- ούτε στις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις –παρεμβάσεις από το ΤΕΕτδκ-συγκοινωνιολόγους –κινήματα πόλης και άλλους ενεργούς πολίτες. (Όπως μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομοι κλπ.)Και βέβαια ούτε γραφείο κυκλοφοριακών θεμάτων δημιούργησε. Τα γράφουμε εδώ και 4 χρόνια.
• Σήμερα η κυκλοφοριακή μελέτη έχει λήξει (2009) και προφανώς χρειάζεται ΝΕΑ επικαιροποίηση. Εν τω μεταξύ τι θα γίνει ; Οι κυκλοφοριακές παραβάσεις των ..αρχόντων μας, θα μας … «παιδεύουν» μέχρι να …ξαναπληρώσουμε επικαιροποίηση και να δούμε εάν θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;

Υπάρχουν προτάσεις

• Υπάρχουν προτάσεις ως φαίνεται. Και είναι πολύ χρήσιμη η εκδήλωση που διοργανώνει την επόμενη Τετάρτη 22/9 στις 4.30 στο καφέ του δημοτικού κήπου ο συνδυασμός «ΧΑΝΙΑ-ανοικτή πολιτεία» του υποψηφίου δημάρχου κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο συγκοινωνιολόγο κ. Θ. Βλαστό . Ο οποίος συχνά πυκνά μας επισκέπτεται και ως προσκεκλημένος τοπικών επιστημονικών φορέων και έχει καταθέσει προτάσεις για ΑΜΕΣΗ εφαρμογή μέχρι ότου –επιτέλους- εφαρμόσουμε μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Η οποία βέβαια, αυτή τη φορά, πρέπει να περιλαμβάνει και τους νέους δήμους των Χανίων, κάτι που προϋποθέτει και την προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού, ρυθμιστικού και αρκετά άλλα για τα οποία έχει μιλήσει και σε συνέντευξη που στην υπογράφουσα ο πρόεδρος του ΤΕΕτδκ. κ. Αντώνης Πιταριδάκης.
• Άρα, η εκδήλωση του συνδυασμού «ΧΑΝΙΑ-Ανοικτή Πολιτεία» δεν αφορά μόνο όσους θα στηρίξουν τον συνδυασμό, αλλά και όλους τους φορείς, κινήματα και ενεργούς πολίτες που θέλουμε.
• Ανάλογες εκδηλώσεις, με επιστήμονες που καταθέτουν προτάσεις διαχρονικά στα Χανιά, ΕΑΝ γίνουν και από άλλους συνδυασμούς προφανώς και πρέπει να τύχουν ανάλογης συμμετοχής από φορείς και κινήματα που τους αφορούν.
• Καφέ για το κυκλοφοριακό στο Καφέ- κήπος, λοιπόν. Την επόμενη Τετάρτη 22/9. Και μετά τα ξαναλέμε, εδώ στους μπαξέδες του blogspot, του facebook και δεν… συμμαζεύονται... οι δυνατότητες πολλαπλής, πλέον , διαδικτυακής επικοινωνίας. Κι όποιοι αντέχουν. Καιτα περί τοπικών" ..κατά δύναμιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου