Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

Στο Πέρθ Αυστραλίας Εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο Υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθ. Κ Βενιζέλος»






                                                            
 Το ξέρατε ότι στο Πέρθ Αυστραλίας, υπάρχει σπίτι των «Καστελοριζιών»; Όσων δηλαδή κατάγονται από το Καστελόριζο;
·          Υπάρχει. Και προχθές, 29 Ιουνίου, όπως πληροφορούνται οι «Πολιτισμικοί Σφυγμοί», άνοιξε πάλι της πόρτες του για φιλοξενήσει μια εκδήλωση σχετική με την δύναμη και την δυναμική της Ελλάδας  που είναι βέβαια η ελληνική ναυτιλία.
·         Η  εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε με ομιλήτρια την  καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κυρία Τζελίνα Χαρλαύτη η οποία συμμετείχε στο 7ο παγκόσμιο συνέδριο Ναυτιλιακής Ιστορίας, που διεξήχθη την εβδομάδα που πέρασε στο πανεπιστήμιο Murdoch. H κυρία Χαρλαύτη ήταν προσκεκλημένη  και της ελληνικής κοινότητας του Περθ για να δώσει μια ομιλία στα μέλη της κοινότητας για την άνοδο της ελληνικής ναυτιλίας από τον 18ο αιώνα έως σήμερα.  Η ομιλία της δόθηκε, σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα,  στο προαναφερόμενο "Σπίτι των Καστελοριζιών" στο Περθ.
 Εκδήλωση για τον Ελευθέριο Κ Βενιζέλο
·         Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορούμαστε, στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε γνωστό  ότι το ιδιαίτερα δραστήριο ελληνικό προξενείο στο Περθ της Αυστραλίας( πρόξενος ο κ. Αντώνης Κολιάδης στην φωτο) ετοιμάζεται να τιμήσει την ζωή και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου και την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, με εκδήλωση που θα διοργανωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
·         Στην εκδήλωση, που θα γίνει υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" και με την στήριξη της ελληνικής κοινότητας του Περθ, θα παρουσιαστεί η βιογραφία του Ελ. Βενιζέλου που μόλις κυκλοφόρησε στα αγγλικά, με συγγραφέα τον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος κ.Νικόλαο Παπαδάκη και τίτλο: "Eleftherios Venizelos: a story of an adventurous life". Την επιμέλεια του βιβλίου έχει κάνει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Κουκουράκης και την μετάφραση του βιβλίου η κυρία Εμμανουέλα Σειραδάκη.
·         Αυτή είναι  μια  άλλη Ελλάδα, λοιπόν, από αυτήν που εμείς ζούμε συγκυριακά. Υπάρχει και ανασταίνεται συχνά πυκνά στις ελληνικές κοινότητες όπου γης και αυτές της μακρινής Αυστραλίας.  Και χρειάζεται να παίρνουμε κουράγιο και παράδειγμα από τον δυναμισμό της.
       Χανιώτικα Νέα 4-7-16
http://www.haniotika-nea.gr/ekdilosi-gia-ton-eleftherio-venizelo-5/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου