Κυριακή, Ιουλίου 10, 2016

Καθησυχάζει ο Ο.Α.Κ.




Καθησυχαστική, λοιπόν, είναι η -έμμεση- απάντηση που έδωσε ο Ο.Α.Κ. σε σχόλιο της υπογράφουσας σχετικά με προβλήματα που -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- προκύπτουν στην υλοποίηση του σημαντικού έργου του κόμβου Μουρνιών.
• Γράφει το δελτίο Τύπου: «Αναφορικά με το έργο “Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων”, η με ημερομηνία 15-12-2014 υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης είναι σε ισχύ με ανάδοχο την “ΚΑΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” και διάρκειας 30 μήνες».
• Αναφορικά, με το σχόλιό μας καταλαβαίνουμε. Κατ’ αρχάς να επισημάνουμε ευχαρίστως ότι είναι ο μόνος που απάντησε.  Βεβαίως είναι αυτός που θα υλοποιήσει  το έργο και άρα κατ’ εξοχήν αρμόδιος. Αλλά όπως γράφαμε υπάρχουν και τμήματα για τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί πράξεις εφαρμογής και απαλλοτριώσεις τα οποία εδώ και χρόνια αφορούσαν στους όμορους Δήμους. Γι’ αυτά, δεν υπήρξαν απαντήσεις. Αλλά κρατάμε το θετικό ότι το έργο δεν κινδυνεύει.
• Ως προς τον εργολάβο, τώρα. Λακωνική η απάντηση. Προφανώς είναι σε ισχύ η σύμβαση με τον εργολάβο όσο δεν καταγγέλλεται. Και, πράγματι. Γνωρίζουμε κι εμείς ότι γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί ο εργολάβος.
• Πέτυχαν  οι προσπάθειες στο διαρρεύσαν διήμερο; Και ακολούθησε το καθησυχαστικό δελτίο Τύπου; Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε. Για να πάρει μπρος το έργο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο εξ αρχής ομολογημένος στόχος του σχολίου.
«Να σώσουμε ό,τι σώζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου