Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2016

Εν τούτοις …Καρανίκα!







Είναι που δεν θα έκοβαν συντάξεις κάτω των 1200 ευρώ. Το πρώτο μπουγιουρντί ήρθε. Με την πληρωμή των συντάξεων του Ιουλίου.
·         Όχι μόνο κόβουν, αλλά δεν αισχύνονται κιόλας για τα ψέματα που λένε. Καταρχάς  κόβονται όσες συντάξεις  είχαν απομείνει πάνω από το τεράστιο ποσόν των 1200 ευρώ. Κόβονται οι επικουρικές.
·         Μικρές συντάξεις από 700 ευρώ και πάνω κόβονται με διάφορα ποσά. Π.χ. σύνταξη 870 ευρώ κόβεται κατά 17 ευρώ. Γιατί; Κύριος οίδε.
·         Οι μάλλον πολλοί Κύριοι. Ο Κύριος πρωθυπουργός μας που δεν θα κόψει τις συντάξεις κάτω των 1200 ευρώ, ο Κύριος Κατρούγκαλος και προφανώς και ο Κύριος Τσακαλώτος που κάνει αριστερή …αντίσταση με τους 53 ζητώντας να γραφτεί ότι το  3ο μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. !
·         -Τίνος είναι;
·         - Μα των πολιτών βέβαια. Γι αυτό και τους πληρώνουν, ακριβά.
·         Όλοι  μαζί, οι πιο πάνω και οι άλλοι κυβερνητικοί ΚΥΡΙΟΙ, λοιπόν, έβαλαν το κάτι τις  σε ιδέες  ώστε να κοπτορράψουν από μισθούς και συντάξεις  ισχυριζόμενοι ότι κάνουν κοινωνική πολιτική. Ισοπεδώνοντας ακόμα περισσότερο τους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους. Και φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή.
·         Γιατί κόβονται ποσά και από μικρές συντάξεις; Προφανώς λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Άρα, αυτόματος  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑΙ Ϊ ΚΟΣ κόφτης και από την φορολογία.
·          Δηλαδή, σκέτη κοροϊδία. Δεν σου κόβει την σύνταξη και το μισθό μέχρι τα 1200 ευρώ αλλά σου αυξάνει το αφορολόγητο. Βάλτε και το 24% ΦΠΑ. Κατά τα άλλα δεν κόβονται οι συντάξεις. Απλώς αυξάνεται το κόστος ζωής.
·         Όχι μόνο πολιτικοί ψεύτες αλλά και κοινωνικά απάνθρωποι.
·         Φασούλι  το  φασούλι κόβουν τους κόπους μιας ζωής και τις ζωές των εργαζομένων και γεμίζουν το σακούλι του σπάταλου κράτους  για τους εαυτούς τους και τους νέους κομματικούς τους στρατούς , τύπου Καρανίκα και όχι μόνο.
·          Κόβουν τα …ψωμιά αυτών των λίγων ευρώ από το στόμα των φτωχοποιημένων Ελλήνων και το κάνουν  χαβιάρι… εξουσίας.
·         Άντε,  σε καλή μεριά για εκείνους. Και στις επόμενες περικοπές για το λαό: ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό και αυτόματο κόφτη (γιατί δεν θα πιάσουμε τους στόχους).
·          
                                 Εν τούτοις, τοις φτωχοίς, …Καρα Nίκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου