Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2016

Ο κόμβος Μουρνιών είναι πάλι στον αέρα ;




·         Στενάχωρες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που μόλις είχαμε. Αλλά θα σας τις …προφτάσουμε μπας και …προφτάσουμε  να σώσουμε ότι σώζεται. Αν σώζεται.
·         Πληροφορίες που λένε, ότι ο «πολυ –υιοθετημένος» (από πολιτικούς, υπουργούς, υπουργεία, οργανισμούς, Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς δημοτικούς  νυν και πρώην άρχοντες) κόμβος Μουρνιών μπέρδεψε.
·         Και ετοιμάζονται να ...μπερδευτούν τα «μπούτια» όσων …διαχρονικά έχουν ευθύνες να προχωρήσει το έργο.
·          Ένα έργο που, σημειώστε, εντάχθηκε  ως κόμβος το 2002! Ένα έργο που όπως επιμένουν οι ίδιες πληροφορίες εντάχθηκε με ΜΗΔΕΝΙΚΗ πίστωση έργου.(Δηλαδή απλό «καθρεπτάκι» για  εμάς τους ιθαγενείς).
·         Ένα  έργο το οποίο χρειαζόταν πολλές πράξεις εφαρμογής και απαλλοτριώσεις. Οι πράξεις εφαρμογής, ως γνωστόν, όφειλαν να γίνουν από τους όμορους δήμους (Ελευθερίου Βενιζέλου και Χανίων) και τους κατά καιρούς αρμόδιους των δήμων. Οι απαλλοτριώσεις ανάλογα. Από δήμους αλλά και ΟΑΚ.(Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και πρώην ΟΑΔΥΚ).Το έργο στερείται και τώρα ακόμα σε σημεία και από τα δύο.
·         Πέραν αυτού η τελευταία δημοσιογραφική πληροφορία είναι ότι ο εργολάβος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.(Άρα κι εδώ καθυστέρηση μεγάλη).
·         Και τώρα ψάχνονται όλοι να δουν σε τίνος την ευθύνη είναι ο κόμβος Μουρνιών.
·         Διότι, δυστυχώς, πολλοί οι «πατέρες» και «μητέρες» της «κατασκευής» του έργου. Αλλά κανείς δεν θα  θέλει, αν όλα αυτά αληθεύουν,  να αναδεχτεί την πατρότητα –μητρότητα των πολλών ευθυνών, διαχρονικά.
·         Προσπαθήσαμε να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Αλλά φαίνεται ότι και οι «αρμόδιοι» δεν το ξέρουν, ακριβώς! Αλληλοψάχνονται  και ψάχνουν ποιός έπρεπε να κάνει τί.
·         Να περιμένουμε απάντηση των αρμοδίων για το τί ακριβώς συμβαίνει με το νέο «μπέρδεμα» στον κόμβο Μουρνιών;  Επειδή κάτι συμβαίνει. 
·         Και, νομίζουμε, πρέπει να ξεκαθαριστεί και να το μάθουμε.
Άλλωστε, εμείς οι πολίτες- δημότες πληρώνουν όλα τα μάρμαρα.


Ν.Σ.Κ.
 Σχόλιο Χανιώτικα Νέα 7-7-16

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου