Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2016

(Ξανα)γυρίζει ….η “μπίλια” του Π.Δ.Ε. για την Δημοτική Αγορά Χανίων ;





  




Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα  της Περιφέρειας Κρήτης ότι στις 22-3-16  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης  συναντήθηκε με  την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας  για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του νησιού και επιτάχυνση των διαδικασιών για τις εντάξεις και χρηματοδοτήσεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ (υπουργό Σταθάκη, υφ. Χαρίτση, και γγ.Κορκολή).
·         Στέκομαι όμως  στο δεύτερο σκέλος της ανακοίνωσης. Ότι, «εξετάστηκε το θέμα απλοποίησης των διαδικασιών για τις πληρωμές μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» (Π.Δ.Ε.).
                                Τα πήραμε , τα πήραμε
·         Κοίτα τι σου είναι το μυαλό… σε συνδυασμό με το αρχείο των εφημερίδων: Ανατρέχει στο ρεπορτάζ των Χανιώτικων Νέων  4-5-2015: «Αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Αρχική χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ».
·         Σύσκεψη στο δήμο Χανίων .Υπουργός οικονομίας κ. Σταθάκης, Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας, περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης.
·         Δηλώσεις Σταθάκη: Εμβληματικό το έργο, ξεκινάμε το φθινόπωρο αρχικά με αυτά τα 5 εκατομμύρια θα δούμε μετά.
·         Δηλώσεις Βάμβουκα: Ημέρα χαράς για το δήμο Χανίων, ξεκινάμε να διορθώσουμε ετοιμορροπίες.
·         Δηλώσεις Αρναουτάκη: Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι όταν υπάρχει συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκάστοτε κυβέρνησης τα αποτελέσματα είναι θετικά.
·         Επήραμε, επήραμε φλουρί Κωνστανινάτο-σπαθάτο- Σταθάτο.
·         Οι καχύποπτοι και -γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε- οι κακόπιστοι συμπολίτες  τραγούδησαν χαιρέκακα: Επήρατε, επήρατε ...βαρέλι δίχως πάτο.(Π.Δ.Ε.) και συμπλήρωσαν  «σιγά μην  πάρουμε euro από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έχει …ξύσει και τον πάτο»!

                  Επήραμε …βαρέλι δίχως πάτο;
·         Πέρασε το φθινόπωρο του 2015, πέρασε και ο χειμώνας του 2016. Και νάμαστε πάλι ένα χρόνο μετά. Ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης  συναντάται με τον Χανιώτη υπουργό κ. Σταθάκη. Στην Αθήνα.  Και όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου της Περιφέρειας του ζητά -μεταξύ άλλων- «απλοποίηση διαδικασιών για πληρωμές μέσω του Π.Δ.Ε.»
·          Άραγε,  συμπεριλαμβάνεται- επικαιροποιείται και η εκταμίευση των 5 εκατ. ευρώ για την δημοτική μας αγορά; Βέβαια, δεν το λέει το δελτίο τύπου. Αόριστο είναι. Αλλά, απού’ χει μύγα ...μυγιάζεται με την καλή έννοια.
·         Βρε, θέλεις; Για την Δημοτική αγορά Χανίων, ρε γαμώτο. Επειδή μερικές φορές κάποια αιτήματα δεν κατονομάζονται, ρητά. Ενίοτε και για να μην ανοίγουν …ορέξεις για το Π.Δ.Ε!
·         Τώρα, πάλι, κάποιοι καχύποπτοι και «κακόπιστοι» θα ΞΑΝΑπούν…χαιρέκακα!
-Άντε, βρε! Υπάρχει  γιουροφράγκο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;
-Γυρίζει, ξανά, η …μπίλια των  ελάχιστων πιστώσεων σε ελάχιστα επιλεγμένα από την ηγεσία του υπουργείου και της κυβέρνησης, έργα;
-Και ΕΑΝ υπάρχει και ΕΑΝ (ξανα)γυρίζει… κερδίσαμε; Πιάσαμε το ονειρικό 0-00 ; (ο στόχος του «παίχτη»  Ραν ταν πλαν όταν έπαιξε στην αυστραλέζικη ρουλέτα)
·         Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.  Γιατί όχι; Λένε οι καλόπιστοι και ονειροπόλοι που …αναντράνισαν με την είδηση.
·         Και εξηγούν, πάλι, ότι  όταν ξέρεις να … «διαβάζεις» την …αριστερόστροφη ή δεξιόστροφη  κίνηση  του χεριού του κρουπιέρη έχεις πιθανότητες να μαντέψεις πού θα κάτσει η μπίλια.
·         Άλλωστε είναι η μόνη ελπίς. Μόνο σε ρουλέτα -game θα μπορέσουμε να πάρουμε τα υπεσχημένα  από πέρυσι 5 εκατ. από τον  πανίσχυρο, τότε και τώρα, συντοπίτη υπουργό Οικονομίας. Τα οποία, μάλιστα, ανακοίνωσε προσωπικά (υπάρχουν και τα σχετικά ηχητικά στα ηλεκτρονικά πόρταλ)  συσκεπτόμενος  με τους κ.κ. Αρναουτάκη και Βάμβουκα. Για τα οποία βούιξε, επικοινωνιακά, ο τόπος.
·         Τι κι αν μερικοί  καχύποπτοι και κακόπιστοι (πάλι αυτοί) ξαναείπαν  χθες  «Ξύσει, ξε-ξύσει  ο περιφερειάρχης από τον πάτο του Π.Δ.Ε. euro δεν μας κάθεται για την Δημοτική Αγορά”.
·         Οι καλόπιστοι (πάλι) αναθαρρήσαμε.
·          Διότι, επιπλέον κάναμε «ρεπορτάζ»  και πληροφορηθήκαμε από  υψηλά ιστάμενους των Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Χανίων, ότι η επικαιροποίηση της μελέτης της Δημοτικής Αγοράς είναι ΕΤΟΙΜΗ και ώριμη. Με μεγαλύτερο προϋπολογισμό βέβαια(10-11εκατ.).Τα τεχνικά δελτία ομοίως, έτοιμα.
·          Ας πάρουμε, όμως τώρα πέντε και στο χέρι παρά δέκα-ένδεκα( από ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jessica) και καρτέρει.
·         Τελικά, υπάρχει λευκός καπνός για τα υπεσχημένα 5 εκατομμύρια από το Π.Δ.Ε.  για την Δημοτική Αγορά Χανίων;  Γιατί, δίχως άλλο,  είναι και αυτά μέσα στο αίτημα του Περιφερειάρχη για το Π.Δ.Ε.
·         Μπορεί  η περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Χανίων, να μας το ξεκαθαρίσει; Μπορεί ο  Χανιώτης υπουργός κ. Σταθάκης, ανεξαρτήτως του αιτήματος του περιφερειάρχη, να ανανεώσει και να εκπληρώσει, κυρίως, την δέσμευσή του με την ευκαιρία  αυτή;
·         Μόνο έτσι θα πληροφορηθούμε αν (ξανα) γυρίζει ή όχι ... η μπίλια  της ρουλέτας του όποιου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει.
·         Αν υπάρχει !!!





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου