Τρίτη, Απριλίου 01, 2014

Το ενετικό αναβρυτήριο στη θέση του !






                         
·         Δεν θα το πιστέψετε.  Πρωί πρωί πέρασα από το λιμάνι με τον Ραν ταν πλαν  πηγαίνοντας μία φίλη από την Αθήνα στο ξενοδοχείο της. Και έχω μια από τις ειδήσεις που δεν πρόλαβαν να γραφτούν στον τοπικό τύπο.
·          Στην θέση του «μοντέρνου»  αντιαισθητικού σιντριβανιού (σε σχέση με το χρώμα του ενετικού λιμανιού) , αντικρίσαμε να έχει τοποθετηθεί το εικονιζόμενο αυθεντικό ενετικό αναβρυτήριο της πλατείας. Αυτό που εδώ και χρόνια ήταν στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.
·         ΟΙ πρώτες πληροφορίες μιλούν για αντικατάσταση του μέσα στη νύχτα από αγνώστους δράστες οι οποίοι , ως εραστές του ενετικού λιμανιού, δεν άντεχαν την  αντιαισθητική εικόνα του . Αφήστε που πολλοί το γελοιοποιούσαν λέγοντας ότι πρόκειται για  ένα « σιντριβάνι  με φλοτέρ αλά WC”»
·         Ο Ραν ταν πλαν, ήταν εδώ και χρόνια, όπως γνωρίζετε από σχετικά δημοσιεύματα της στήλης,  φανατικός υποστηρικτής της άποψης ότι το σημερινό μοντέρνο σιντριβάνι  όχι μόνο δεν ταιριάζει με το χρώμα του ενετικού λιμανιού αλλά δημιουργεί και κακή εικόνα για τις παρεμβάσεις μας στο ιστορικό μνημείο του λιμανιού. Και πρέπει να αντικατασταθεί με το αυθεντικό.
·         Υποθέτω ότι τώρα που  διαβάζετε το συμβάν οι περισσότεροι θα  έχετε πληροφορηθεί αυτήν την παρέμβαση  που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα και ήδη μεταδίδεται και από τα τοπικά ενημερωτικά ραδιόφωνα.  Σπεύδω  όμως κι εγώ να αναρτήσω την είδηση και την φωτογραφία.
·          Φυσικά, υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όποιους έκαναν την αντικατάσταση και ήδη καταζητούνται . Όμως  φαίνεται ότι  πολλοί πολίτες θα τους υποστηρίξουν καθώς η -παράνομη βεβαίως- παρέμβασή τους είχε καλό σκοπό!
·         Πληροφορίες τελευταίων λεπτών λένε ότι –λίγο μετά την αποχώρηση του Ραν ταν πλαν  έσπευσαν στο σημείο και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χανίων. Και καθώς το αποτέλεσμα τους βρίσκει σύμφωνους, υποσχέθηκαν ότι -όποιος και να εκλεγεί-  θα στηρίξει(με διαπαραταξιακή συμφωνία) την προσπάθεια να συμπληρωθεί αρχιτεκτονικά και εικαστικά το ενετικό αναβρυτήριο, ώστε να παρομοιάζει και με τα Λιοντάρια του Μοροζίνη στο Ηράκλειο ,και να γίνει μία καλύτερη τοποθέτηση, απ’ αυτήν των νεαρών. Εύγε!
·         Ραν ταν πλαν, εγκρίνεις την  αντικατάσταση και αναστήλωση  του ενετικού αναβρυτηρίου;
 Και επαυξάνω  με σύνθημα : Το ενετικό αναβρυτήριο στη θέση του !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου