Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

Καρέκλες μου ;;;!!!





            
   Μια πρώτη γεύση της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο δήμο Χανίων πήραμε οι Χανιώτες με από την συζήτηση όλων των υποψήφιων δημάρχων στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι "ΚΥΔΩΝ". Είναι, λοιπόν, χρήσιμο, νομίζουμε, να ενημερωθούμε για τις θέσεις όλων.
·         Και πρώτα να δούμε τι χρέωσαν στην Δημοτική  τέσσερεις από τους πέντε, υποψήφιοι δήμαρχοι (με αλφαβητική σειρά):Τ. Βάμβουκας, Α. Παπαδογιάννης, Ν. Παπαντωνάκης και Γ. Σαρρής.
·         Εν συντομία: Ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, τσαπατσουλιά, ανυπαρξία σχεδίου και ιεράρχησης προτεραιοτήτων.

                     Παλιό νοσοκομείο και άλλα τινα
·         Ειδικότερα για το παλιό νοσοκομείο μίλησαν για κακή επιλογή κατεδάφισης ολόκληρου του κτιρίου παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και φόβους ότι το νέο κτήριο μπορεί να έχει την τύχη του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου και άλλων τέτοιων έργων καθώς η πολιτεία δεν έχει την δυνατότητα να το επανδρώσει.  Παρενθετικά να θυμίσουμε ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων, έχει πει ότι χρειάζεται διεκδίκηση για το πετύχουμε  και -πρόσφατα- κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας ανακοίνωσε ότι ο κ. Αδ. Γεωργιάδης τον διαβεβαίωσε ότι το νέο κτίριο θα ενταχθεί στο ΕΣΥ.
·         Ο Ραν ταν πλαν επ' αυτού σχολίασε: Πόσο ακόμα θα είναι στο υπ Υγείας ο κ. Α. Γεωργιάδης;
·         Ακόμα, μίλησαν για πρωτοφανείς σε αριθμό απ’ ευθείας αναθέσεις έργων,  για κατασπατάληση των πόρων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και μάλιστα σε έργα που προβλέπονται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων και εν τούτοις δόθηκαν από τα ταμεία του  Δ.Λ.Τ. (για πλάκες 400.000 ευρώ, φωτιστικά 65.000 ευρώ - άραγε ΟΥΦΟ πάλι; διερωτήθηκαν).
·         Καταλόγισαν επικοινωνιακό τρικ με το δήθεν έλλειμμα που βρήκε στα ταμεία του ο Δήμος Χανίων, ανυπαρξία σχεδίου εκτέλεσης έργων γεγονός που αποδεικνύεται και από τις μέχρι σήμερα 40 με 50 αναμορφώσεις που προϋπολογισμού που ψηφίστηκε μόλις πριν δυο μήνες! Ισχυρίστηκαν, επίσης, ότι τα  περισσότερα εκτελούμενα έργα είχαν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
·         Ακόμα : Εγκατάλειψη των περιαστικών δήμων, χαώδες κυκλοφοριακό στην πόλη και αποκλεισμός της παλιάς πόλης χωρίς να έχει δώσει εναλλακτική πρόσβασης με την αγορά των 3 πράσινων ηλεκτρικών μίνι μπας  που προβλέπεται να αγοραστούν από το Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.
·         Στασιμότητα στις νέες τεχνολογίες, στασιμότητα στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Μη διεκδίκηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, μη συντήρηση των οδοστρωμάτων και  σκόπιμη αβελτηρία αντιμετώπισης της ανομίας και των καταλήψεων των πεζοδρομίων.


                                             Επιμένει στο έλλειμμα
·         Ο δήμαρχος Χανίων  απάντησε κραδαίνοντας την έκθεση των ορκωτών λογιστών που «αποδεικνύει» έλλειμμα 12 εκατομμυρίων, παρ ότι όπως επισήμαναν οι δημοσιογράφοι που την ανέγνωσαν, από την έκθεση δεν προκύπτει  τέτοιο έλλειμμα.
·         Επικαλέστηκε την παραχώρηση των Αγίων Αποστόλων στον δήμο Χανίων (συνάντησε πάντως την αντίδραση όλων που είπαν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα  πολυετούς αγώνα των Χανιωτών).
·         Επικαλέστηκε την κατεδάφιση του τουριστικού περιπτέρου στο λιμάνι ενώ για την μη αποκατάσταση της μικρής πλατείας που δημιουργήθηκε, είπε ότι εκκρεμεί η έγκριση μιας «απλής» (;;;) μελέτης ανάπλασής της στο ΚΑΣ και ότι μέσα στον επόμενο (προεκλογικό πάντως) μήνα θα αποκατασταθεί.
·         Υπεραμύνθηκε των δαπανών στο παλιό λιμάνι καθώς όπως είπε ο ίδιος έδωσε εντολή «Ξοδέψτε όλα τα χρήματα» με συνέπεια οι άλλοι να αναρωτηθούν «Τσοβόλα, δώστα όλα;».
·          Όπως έγινε φανερό η δημοτική αρχή, θα επικαλείται  την υπάρχουσα οικονομική κρίση και την σε μεγάλο ποσοστό μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που σηματοδοτεί ένα άλλο τοπίο στην αυτοδιοίκηση κατηγορ

ώντας τους συνυποψηφίους της ότι «ζουν σε άλλη χώρα».
                                        
                              Προσοχή στο κλίμα
·         Κόσμια ήταν πάντως η συζήτηση των υποψηφίων. Και ελπίζουμε να συνεχιστεί έτσι. Ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο  στις …γειτονιές και στις ρούγες των διαδικτυακών τόπων  (τοπικών ειδησεογραφικών ηλεκτρονικών εφημερίδων και μπλογκς). Εκεί,  έχουν αρχίσει  κάποια  φανερά κατευθυνόμενα δήθεν «παραπολιτικά» αυτοδιοικητικά σχόλια  που επιχειρούν  να δυναμιτίσουν με άφθονη λάσπη  το προεκλογικό κλίμα  ώστε να αποπροσανατολίσουν από τα υπαρκτά προβλήματα του  δήμου Χανίων.
·          Σ’ αυτό το κλίμα καταγγέλλονται δήθεν εξαγορές υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με … 50.000 ευρώ κατά κεφαλή!! ή  κατηγορούνται υποψήφιοι για συμμετοχή σε επιχειρηματικά ή τραπεζικά Δ.Σ. Ωσάν η επιχειρηματικότητα να αποτελεί μομφή.
·          Σχόλια που  στοχεύουν να αποτελέσουν δήθεν «πηγές» πληροφόρησης και να αναπαράγονται μετά μαζικά ως ράδιο αρβύλες στην μπλογκόσφαιρα και από εκεί στους ανά την πόλη καφενέδες. «Φυσικά» τα σχόλια αυτά  επιχειρούν να πλήξουν –κυρίως-όσους συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής τους. Αυτό χρειάζονται τα Χανιά; Τυφλή παραπληροφόρηση;
·          Να ελπίσουμε σε μια συνέχεια κόσμιας αντιπαράθεσης (όπως αυτή που περιγράψαμε πιο πάνω) των υποψηφίων επικεφαλής η οποία δεν θα τορπιλίζεται (από την πίσω διαδικτυακή πόρτα) με μακιαβελική προπαγάνδα; ·     
·         Είναι  τόσο υπαρξιακό θέμα να κρατηθεί ή να αποκτηθεί της δημοτικής εξουσίας; Ανεξαρτήτως μέσων επίτευξης ; Λόγω κομματικο-πολιτικών και προσωπικών  συμφερόντων;  Και γιατί θα πρέπει  κάποιοι να έχουν ...ισοβίως μια θέση στην πολιτική ή αυτοδιοικητική σκηνή; Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει, ως… μπόνους  Μητροπολιτικού δήμου, τις πολλές θέσεις αντιδημάρχων, χώρια τα προεδριλίκια και οι επιτροπές.
 Καρέκλες μου !!!! ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου