Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2018

Για χάρη του βασιλικού


 Έπιασαν τόπο τα πρόσφατα δημοσιεύματα των Χανιώτικων Νέων για τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονούν τα εκρηκτικά του πλοίου “Mekong Spirit” που παρέμενε στη Σούδα από πέρυσι το Μάιο. Έτσι από χθες Κυριακή απομακρύνθηκε το πλοίο με τα εκρηκτικά.
·         Η «ιστορία»  του «Mekong Spirit» στη Σούδα δεν φαινόταν  να απασχολεί την κυβέρνηση μέχρι τις αρχές του τρέχοντος μήνα. Οπότε στο λιμάνι Ηρακλείου έφτασε το πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ με 410 τόνους εκρηκτικά. Κινητοποιήθηκαν σύσσωμοι οι φορείς του Ηρακλείου ζητώντας να απομακρυνθούν.
·         Και φυσικά εισακούστηκαν. Ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, κάτω από την πίεση δημοσιευμάτων που μιλούσαν για τον ίδιο και μεγαλύτερο κίνδυνο που διέτρεχε το λιμάνι της Σούδας που είχε δίπλα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το ίδιο και για τα Χανιά.
·         Αρχικά χαρήκαμε. Αφού  για χάρη του βασιλικού (Ηράκλειο) ποτίστηκε πειθαναγκαστικά  και η γλάστρα (Χανιά).
·         Την επομένη όμως ο Γ.Γ. του υπουργείου του κ. Λαμπρίδης που ήλθε στα Χανιά, «θόλωσε» λίγο τα νερά, μιλώντας για εμπλοκή της δικαιοσύνης στην περίπτωση των δύο πλοίων που βρισκόντουσαν στο νομό. Δηλαδή, ταύτισε το τσιγαράδικο για το οποίο έχει γίνει και ερώτηση στη βουλή καθώς εμπλέκεται η ΣΕΚΑΠ του κ. Σαββίδη με το «Μekong Spirit». Αναφέροντας ότι το υπουργείο εργάζεται για την απεμπλοκή της δικαιοσύνης ώστε να απομακρυνθούν και τα πλοία των Χανίων. Οι αποφάσεις όμως της δικαιοσύνης δεν έχουν τον χρονικό ορίζοντα της μιας εβδομάδας  εντός της οποίας ο κ. Κουρουμπλής είχε υποσχεθεί την απομάκρυνση των εκρηκτικών στη Σούδα. Και φυσικά η περίπτωση των εκρηκτικών δεν είναι ίδια και όμοια με του τσιγαράδικου.
·         Το επισημάναμε οι Χανιώτες. Αναδείχτηκε από τα Χανιώτικα Νέα. Και με ρεπορτάζ και σχετικά σχόλια.
·         Ο κίνδυνος για έκρηξη και η επί 9 μήνες παραμονή του στη Σούδα που καταγγέλθηκε,  προφανώς συνετέλεσε στο να αποφασίσουν να πάρουν τα εκρηκτικά από τη Σούδα. Αυτό του  έλειπε του υπουργού μετά την διαρροή πετρελαίου στις ακτές  της Αττικής, να έχουμε και εκρήξεις στη Σούδα.
·         Αυτό του έλειπε…  Όπως και νάχει ένα ευχαριστώ στο Ηράκλειο το οφείλουμε!
Χανιωτικα Νέα 29-1-18



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου