Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2018

Για να μην κοροϊδευόμαστε αναμεταξύ μας







Σήμερα, 29-1-18 έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά τις συνεχείς αναφορές των τοπικών ΜΜΕ για τις πληροφορίες που ήθελαν το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να μετατρέπεται σε κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων, το θέμα δεν υπήρχε στα θέματα ημερησίας διατάξεως στην αρχική πρόσκληση. Το είχαμε δει όσοι διαβάζουμε τα θέματα του Δ.Σ. Το κατάγγειλε και ο κ. Γιάννης Σαρρής στις δηλώσεις του προχθές μετά την «αιφνιδιαστική» πρόσκληση  του δημάρχου Χανίων προς όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να συνδιαμορφωθεί μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διεκδίκηση παραχώρησης του στρατοπέδου στο δήμο Χανίων. Προφανώς, η μοναχική πασιέντζα της δημοτικής αρχής…δεν της βγήκε.
·         Και τώρα, πανικόβλητα, ζητείται ομοφωνία. Δηλαδή συνευθύνη; Βέβαια είναι προφανές ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις  είναι στριμωγμένες.Και θα έχουν μια δυσκολία να πουν ΟΧΙ σε μια ομόφωνη διεκδίκηση. Η ομοφωνία προφανώς και χρειάζεται. Πάνω σε συγκεκριμένη στρατηγική και τακτική όμως.
·         Επειδή ο σχεδιασμός για κέντρο νεοσυλλέκτων έχει προχωρήσει.Η κατάληξη μιας αγωνιστικής διεκδίκησης μόνο «εκ των κάτω», είναι φανερό ότι θα αποδώσει ΜΗΔΕΝ στα ώτα μη ακουόντων της σημερινής κυβέρνησης. Τα ψηφίσματα  και οι προσωπικές επιστολές το ίδιο: Κίτρινο γράμμα στο …συρτάρι.
·         Το ζητούμενο είναι μια ΑΜΕΣΗ απόφαση που να αναστέλλει την μετατροπή του στρατοπέδου Μαρκοπούλου σε κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων. 
·         Αυτό θα μπορούσε να γίνει άμεσα–εκτιμούμε- μόνο με μια απόφαση του υπουργείου Άμυνας και παράλληλα με μια δεύτερη απόφαση κατάργησης του στρατοπέδου με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.
·         Καθώς οι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει, αυτό πρέπει να είναι ένα ΑΜΕΣΟ αίτημα. Ακόμα και με μαύρες σημαίες στην αγορά.
·         Παράλληλα, σήμερα, το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την ένταξή του   στρατοπέδου στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο(ΓΠΣ), ως ανενεργό. Να την αποφασίσει  μάλιστα με συγκεκριμένο ποσοστό. Δηλαδή το ποσοστό 60% που προβλέπεται στις περιπτώσεις που τα στρατόπεδα εντός πόλης είναι πάνω από 10 στρέμματα.
·         Κόντρα ρελάνς. Τα ρέστα μας, δηλαδή. Τετελεσμένα εσείς, τετελεσμένα κι εμείς στο ΓΠΣ. Έχουμε να λαμβάνουμε.
·         Και βέβαια, ιδού πεδίον δόξης, άμεσης δράσης και συμπαράταξης με τη χανιώτικη κοινωνία για τους 4 κοινοβουλευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Κοινό διάβημα στον πρωθυπουργό, που προεδρεύει στο ΚΥΣΕΑ.
·         Ιδού, πεδίον δόξης, άμεσης δράσης και για την οιoνεί βουλευτή Χανίων-κατά δήλωσή της-  ισχυρή, άλλωστε, κοινοβουλευτική και πολιτική φωνή, κυρία Ντόρα Μπακογιάνη.
·          Ιδού πεδίον δράσης και για τις τοπικές νομαρχιακές όλων των κομμάτων.
·         Για να μην κοροϊδεύομαστε αναμεταξύ μας…
  
 Χανιώτικα Νέα 29-1-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου