Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2018

Ακούσατε, ακούσατε!



Η φανταστική γελοιογραφία είναι του Χρήστου Πετράκη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άμεσα, θα απομακρυνθούν τα εκρηκτικά από το πλοίο “Mekong Spirit” από τη Σούδα, δήλωσε  ο κ. Κουρουμπλής από Ηράκλειο που βρισκόταν στις 17 Ιανουαρίου. Με τον ίδιο τρόπο που απομακρύνθηκαν από το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.
·         Οι δηλώσεις  του κ. Κουρουμπλή έγιναν εν όψει της  προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Ρέθυμνο και στα Χανιά την επομένη 18-1-18.
·         Όμως, ο κ. Κουρουμπλής δεν ολοκλήρωσε την περιοδεία στην Κρήτη, καθώς αναχώρησε εκτάκτως για Αθήνα.

                          Ακούσατε, ακούσατε !

·         Αντ’ αυτού, όμως συνέχισε την περιοδεία ο Γ.Γ. του υπουργείου του κ. Χρήστος Λαμπρίδης. Ο οποίος μας προσ-γείωσε ανωμάλως.
·         Η περίπτωση του ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, είπε στους δημοσιογράφους, δεν είναι ίδια με αυτήν του “Mekong Spirit” και του τσιγαράδικου πλοίου που βρίσκεται στην Παλιόχωρα!
·         «Επειδή μου τέθηκε η ερώτηση», είπε ο κ. Λαμπρίδης, «ποια είναι η διαφορά με το Ηράκλειο. Είναι ότι και για τα δύο αυτά πλοία έχει εμπλακεί η δικαιοσύνη. Και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Εμείς πιέζομε και ο κ. υπουργός, αλλά ξέρετε ότι η δικαιοσύνη έχει τις δικές διαδικασίες. Πιέζομε να τελειώσουν σύντομα… Άρα, λοιπόν, το πρώτο στάδιο είναι αυτό που σας είπα, τελειώνουμε τις δικαστικές εμπλοκές και προχωράμε γρήγορα στην απομάκρυνσή τους».
·         Ακούσατε, ακούσατε! Να κλαις και να γελάς! Μπερντές Καραγκιόζη γίναμε.
                                          
                                                   Ποιος;
·         Δηλαδή;  Ο υπουργός Ναυτιλίας μας κορόιδεψε; Αφού είπε ότι είναι θέμα ημερών και άμεσα θα απομακρυνθούν τα εκρηκτικά από το πλοίο βόμβα της Σούδας με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Ηράκλειο. Ωστόσο, ο γ.γ.  άδειασε τον υπουργό του πριν αλέκτωρ λαλήσει.
·         Κατ’ αρχάς εξομοίωσε- με πολιτική κουτοπονηριά-  το φορτίο του τσιγαράδικου της ΣΕΚΑΠ, με το πλοίο-βόμβα δίπλα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σούδας. Το οποίο έχει πολλαπλάσιο φορτίο εκρηκτικών από το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Ίσια κι όμοια είναι; Διότι, λέει, υπάρχει δικαστική εμπλοκή γι’ αυτά.
·         Γιατί στο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ δεν υπάρχει; Δεν έχει προφυλακιστεί ο πλοίαρχος; Δεν  έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη;  Απλώς δεν έχει προλάβει να προχωρήσει επειδή, μετά την πίεση των Ηρακλειωτών (μπράβο και καμάρι τους), το πράμα δεν χρόνισε. Απομάκρυναν άμεσα τα εκρηκτικά. Το πλοίο παραμένει στο Ηράκλειο.
·         Κάθε λέξη των δηλώσεων του γ.γ. που …εξομοιώνει  τα δυο πλοία(!) είναι μια καθαρή  πολιτική κοροϊδία. Αφού παραδέχεται ότι η «δικαιοσύνη έχει τις δικές της  διαδικασίες».
·         Δηλαδή, ζήστε… Μάηδες να γιορτάζουμε γενέθλια παραμονής του πλοίου-βόμβα στο λιμάνι μας (από πέρυσι το Μάιο είναι στη Σούδα).
·         Ντρίπλα ήτανε. Κι εμείς το πιστέψαμε. Και με το …θάρρος των Ηρακλειωτών είπαμε  και μια κουβέντα. Ποιοι εμείς; Ουσιαστικά οι δημοσιογράφοι που έκαναν ερώτηση. Ε, τώρα σιγά σιγά θα ξεχαστεί πάλι το πράμα. Θα το σκεπάσει η επικαιρότητα.
·         Γιατί σιωπούν οι τοπικοί φορείς; ΄Η μήπως θα μας πουν ότι το κάνουν επειδή δεν συμφέρει τον τουρισμό μας και την κρουαζιέρα να μαθευτεί ότι στο λιμάνι της Σούδας ενδημεί κίνδυνος βόμβας; Ναι; Και οι Ηρακλειώτες γιατί δεν φοβήθηκαν και έβγαλαν ντουντούκα; Μήπως γιατί γίνονται μια γροθιά όταν πρόκειται για κοινά συμφέροντα και γι’ αυτό εισακούονται;
·         Αλήθεια, γιατί έχει πέσει τόσο  τοπικό σιωπητήριο για το πλοίο-βόμβα της Σούδας;
·         Γιατί δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο; Γιατί ο δήμαρχος Χανίων δεν το έθεσε επιτακτικά κατά την συνάντησή του με τον κ. Λαμπρίδη;
·         Μήπως υπάρχουν κάποιοι υψηλά ιστάμενοι, που εδώ και εννιά μήνες- για άγνωστους λόγους- δεν απομακρύνουν το πλοίο βόμβα και  έβαλαν τον Γ.Γ. να «μαζέψει» την υπόσχεση Κουρουμπλή για άμεση απομάκρυνση;
·         Και πώς θα μάθουμε; Ποιος θα αναλάβει να φέρει το θέμα στη Βουλή; Τα Χανιά έχουν μόνο κυβερνητικούς βουλευτές. Οι οποίοι εδώ και εννιά μήνες σιωπούν αιδημόνως. Οι νομαρχιακές των κομμάτων επίσης. Τι στο καλό γίνεται;
·         Α προ πο. Η τοπική Ν.Δ. ενημέρωσε την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη,  η οποία δήλωσε προχθές ότι αναλαμβάνει να εκπροσωπεί το νομό Χανίων, ως βουλευτής αντιπολίτευσης;
·         Κάποιος  πρέπει να βγάλει τον …καβρό  από την τρύπα, πάντως.
·         Επειδή όσο παραμένει το πλοίο βόμβα στη Σούδα και η  εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας –εσχάτως-  «ταυτίζεται»  με το τσιγαράδικο «Golendri» (σκόπιμα άραγε λόγω ΣΕΚΑΠ Σαββίδη;) ο Ραν ταν πλαν  προτείνει την  γενική …απαγόρευση καπνίσματος στα Χανιά. Διότι, αν κάποιος ανάψει … «τσιγάρο» μπορεί να καούμε κυριολεκτικά.
·          Γι’ αυτό να μπουν αφίσες στο νομό με  τον καραγκιόζη να  περνά το αντίστροφο μήνυμα σε παράφραση του λαϊκού τραγουδιού :
 «Μην ανάψεις το τσιγάρο θα πάρω φωτιάαα!»


 Χν 22-1-18


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου