Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

Ευπειθέστατοι




Πρώτα  ήταν αντιμνημονιακοί. Μετά η γνωστή κωλοτούμπα που έγινε και παγκόσμιο hashtag: #kolotoumpa στα κοινωνικά δίκτυα.  Το  επιβεβαίωσε και προχθές ο απερχόμενος επικεφαλής του EuroworkingGroupκ. Βίζερ. Η μόνη ελληνική κυβέρνηση που ενστερνίστηκε πλήρως το μνημόνιο τον τελευταίο χρόνο ήταν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προηγουμένως όμως έβλαψε  την χώρα της.(Μας φόρτωσε καμιά 80αριά δις χρέος,είπε. Έτσι που να «αναζητούμε»το πακέτο μέτρων «μόλις» 1,8 δις του μέηλ Χαρδούβελη).
·         Είναι όμως το πιο καλό παιδί των Ευρωπαίων τώρα.
·         Γι' αυτό ο Μελανσόν  ζήτησε να διαγραφεί  το κόμμα του κ. Τσίπρα από την ευρωπαϊκή αριστερά. Ως μη αριστερά, καθώς συναγελάζεται με την δεξιά πολιτική της Ευρώπης.
·         Δεν ίδρωσε το αυτί τους πάντως. Αντίθετα θέλησαν να αποδείξουν  πόσο καλά παιδιά είναι και στον κ. Τραμπ. Τον οποίο ο κ. Τσίπρας κατά την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ είχε χαρακτηρίσει ΔΙΑΟΛΙΚΟ.
·         Βέβαια κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο το πήρε κι αυτό πίσω. Κι έκανε μια ακόμα ωραία «κωλοτούμπα» δικαιολογούμενος ότι είναι διαολικός αλλά για καλό σκοπό!
·         Του χρωστούσε ακόμα όμως. Και για να μην τον αφήσει παραπονεμένο αποφάσισε να λύσει και το Σκοπιανό. Άλλωστε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια θα ικανοποιήσει. Και τον Τραμπ και την ΕΕ.
·         Δεν περίμενε ξεσηκωμό της κοινωνίας. Εδώ για την υποβάθμιση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα δεν σηκωθήκαμε από τον καναπέ.
·         Άρχισε να εμφανίζει παλιότερες δηλώσεις πολιτικών που είχαν χειριστεί το θέμα. Προσπαθώντας να βλάψει σύσσωμη την αντιπολίτευση επειδή και παλιότερα υπήρχαν σκέψεις για ονομασία με χρονικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό.
·         Το  ότι δεν είμαστε ενωμένοι ούτε στο μεγάλο αυτό εθνικό θέμα  και ότι έτσι πετυχαίνει να στηρίζει τα Σκοπιανά επιχειρήματα,  είναι λεπτομέρεια. Εχουν υποσχεθεί λύση.
·         Επίσης λεπτομέρεια το ότι και ο κ. Νίμιτς, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε να εννοηθεί ότι τα Σκόπια είναι πιο σκληρά στις θέσεις τους από την Ελλάδα.(Είπε ότι  «δεν έχει ακούσει τίποτα από την ελληνική πλευρά, που θα σήμαινε την άρνηση της ταυτότητας του λαού των Σκοπίων»).
·         Τα τρολ, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται σ’ αυτήν ξεκαθαρίζουν ότι το συλλαλητήριο είναι ελεύθερο αλλά υπάρχουν φόβοι… Ουσιαστικά κινδυνολογούν για να φοβηθεί ο κόσμος να παραστεί.
·         Το συλλαλητήριο, άκουσα να λέει προσκείμενη  στο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφος σε Ρ/Σ Αθηνών, δεν θα χαράξει την εθνική πολιτική.
·         Εδώ έκαναν το ΟΧΙ στο μνημόνιο  του δημοψηφίσματος ΝΑΙ. Στο συλλαλητήριο θα κάνουν πίσω; Πηγαίνουν …πλησίστιοι να υπογράψουν λύση ως …ευπειθέστατοι. Όπως και στους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων.
·         Οι τρεις  ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ υπογραφές πάντως κάτω από το «ευπειθέστατοι» θα είναι του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
·         Για να δούμε. Επειδή, μπορεί μεν να μην σηκωθήκαμε από τον καναπέ για τα μνημόνια. Αλλά είμαστε, στην πλειοψηφία μας, ένας «περίεργος» ελληνοορθόδοξος  λαός. Άλλο η ύλη των μνημονίων  και άλλο η εθνική «ψυχή» μας.
·        
Για να δούμε!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου