Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

Πήραν και τα αποθεματικά του ΟΑΚ!


Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στα Χανιώτικα Νέα της 20-10-17, το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.)  του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), είπε ΟΧΙ στην επανίδρυση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ)  από το Υπουργείο Υποδομών και μεταφορών, του κ. Σπίρτζη.
·          Διότι αυτή η εξέλιξη (παρ΄ότι αντίθετη με τον ιδρυτικό του νόμο) είναι φανερό ότι αποψιλώνει τις αρμοδιότητες του ΟΑΚ καθώς η ΕΥΔΕ θα έχει ίδιες αρμοδιότητες . Και επιπλέον θα εδρεύει και αυτή στην Κρήτη! Δεν φτάνει δηλαδή που σε πολλά έργα η αρμοδιότητα μεταξύ υπηρεσιών, ακόμα και διαφορετικών (όπως στην περίπτωση καθαρισμού του ΒΟΑΚ) δεν είναι ξεκάθαρη. Τώρα θα έχουμε δύο φορείς με έδρα την Κρήτη που και οι δύο θα έχουν ουσιαστικά ίδιες αρμοδιότητες και  θα εποπτεύονται  από το ίδιο υπουργείο.
·         Για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν, η μεθόδευση αποψίλωσης που θα οδηγήσει ίσως και στην απαξίωση του ΟΑΚ εάν δεν αντισταθούμε όλοι με πρώτο βέβαια το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους στον οργανισμό, έγινε φανερή από την άνοιξη.
·         Όταν αρχικά διέρρευσε η είδηση πρόθεσης του υπουργείου να επανιδρύσει την ΕΥΔΕ.
·         Ακολούθησε, με αίτημα του ΟΑΚ δυστυχώς(αν και δεν πιστεύουμε ότι ήταν δική του ιδέα) η παραχώρηση στο υπουργείο Μεταφορών και υποδομών της αρμοδιότητάς του να συντάξει την μελέτη για τον ΒΟΑΚ με Προγραμματική Σύμβαση.
·         Έτσι, η επισημοποίηση, τις προάλλες, της ίδρυσης της ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσου με Π.Δ. επιχειρεί να φέρει προ τετελεσμένου τον Ο.Α.Κ.
·         Βεβαίως, τώρα που η μεθόδευση  για το πού πάει η δουλειά είναι φανερή, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚ ήδη φαίνεται να αντιδρούν.
·         Θα δούμε βέβαια πόσο ΣΑΦΕΣ θα είναι το τελικό κείμενο αντίθεσης που θα αποσταλεί στο υπουργείο. Αλλά, επειδή πληροφορηθήκαμε ότι στο ίδιο κείμενο γίνεται επίκληση  της  επιτυχίας του ΟΑΚ για εξυγίανση των οικονομικών στοιχείων του (θυμόμαστε τις επισφάλειες που κληρονόμησε και από τον ΟΑΝΑΚ),αναρωτιόμαστε:
·         Αφού απ’ όλα τα παραπάνω η μεθόδευση αποψίλωσης και υποβάθμισης του οργανισμού είναι φανερή, γιατί συμμορφώθηκαν με την εντολή να δεσμεύσουν και τα αποθεματικά του Ο.Α.Κ.;
·          Και να γίνουν έτσι ακόμα πιο εύκολη λεία σε όποιους, εντός και εκτός Κρήτης, μεθοδεύουν την απαξίωσή του;
                                                              
Χανιώτικα Νέα 23-10-17


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου