Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2017

Πρώτοι οι σοσιαλδημοκράτες αλλά … φρούδες οι προσδοκίες




 
·         Να κρατηθεί μέχρι τον Οκτώβριο προσπαθεί, όπως γράφουν αναλυτές, το κατενάτσιο που παίζει ( στις κεφαλές και την άδεια τσέπη μας) η κυβέρνηση ΣΥΡΥΖΑΝΕΛ.
·          Διότι τότε θεωρούν ότι  θα κερδίσουν οι σοσιαλδημοκράτες και θα φύγει ο κακός λύκος Σόιμπλε.
·         Και ναι μεν μπορεί ο Σόιμπλε να είναι παρελθόν από το Φθινόπωρο καθώς μία τελευταία δημοσκόπηση φέρνει για πρώτη φορά τους σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται του κόμματος  των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ κατά μία μονάδα λαμβάνοντας 33% ενώ η Μέρκελ 32%.
·         Δυστυχώς για εμάς που περιμένουμε πάντα κάποιο Σωτήρα από το εξωτερικό οι πολιτικοί και στην Ευρώπη και παντού πρωτίστως ενδιαφέρονται για το συμφέρον της δικής τους χώρας. Και φυσικά αφουγκράζονται  τα θέλω  των δικών τους ψηφοφόρων.
·         Γι αυτό,  η είδηση ότι οι σοσιαλδημοκράτες προηγούνταν χθες σε δημοσκόπηση είναι χωρίς διάφορο για την κυβέρνηση. Αφού χθες, επίσης,(19/2) όπως μετέδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εν όψει του σημερινού Εurogroup οι σοσιαλδημοκράτες ξεκαθάρισαν ότι ναι μεν θέλουν να βοηθηθεί η Ελλάδα στο θέμα μείωσης του χρέους αλλά με προϋπόθεση να έχουν
γίνει οι μεταρρυθμίσεις.
·         Άρα, όσο χρόνο σύρεται χρονικά η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για την ελληνική οικονομία, μπορεί μεν να  επιμηκύνεται ο χρόνος παραμονής της κυβέρνησης  αλλά η χώρα μας θα έχει ως τότε  εξαντλήσει  και το ελάχιστο «λαδάκι»  που έχει μείνει στο πάτο του βαρελιού της οικονομίας μας.
·         Φρούδες προσδοκίες συμμαχιών ανάλογες με τα νταούλια που θα παίζαμε στις αγορές το 2015.
   Νανώ Κουτσάκη- Σπανουδάκη
                                         .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου