Σάββατο, Νοεμβρίου 01, 2014

Που οφείλεται ο …χείμαρρος στην οδό Σκρα ;




Οι φετινές βροχές  είναι καταιγιστικές και έχουν το χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να δημιουργηθούν μικρά ποταμάκια στην πόλη μας.
·         Στην οδό Σκρα όπου βρίσκεται και το 9  Δημοτικό  και νηπιαγωγείο Χανίων, και σε όλο το μήκος  του δρόμου  από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την πρώτη διασταύρωση,  ο δρόμος μπροστά από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται το 9ο Δ.Σ. , με ένα δεκάλεπτο τέτοιας καταιγιστικής βροχής,  γίνεται αδιάβατος χείμαρρος.
·         Έτσι, πρωί ή μεσημέρι που σχολνάνε τα μικρά παιδιά  οι γονείς  πρέπει να πηδούν άλμα εις… μήκος μαζί με τα παιδιά τους για να περαιωθούν στην ...μέση δρόμου. Όπου, εκείνη την ώρα, η οδός Σκρα είναι και μποτιλιαρισμένη από  τα Ι.Χ. των γονιών που έρχονται να πάρουν τα παιδιά. Ένα  πλημμυρικό και κυκλοφοριακό κομφούζιο μαζί. Ότι πρέπει, δηλαδή, για να συμβεί κάθε είδους ατύχημα.
·          Φυσικά ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους.
·         Περιμένοντας, χθες Παρασκευή 31-10-14, τα παιδιά τους οι γονείς αντιμετώπισαν το πρόβλημα καθώς ένα 10 λεπτό ισχυρής βροχής έφτασε για να δημιουργήσει  χείμαρρο μόνο στην συγκεκριμένη οδό και στο κομμάτι που περιγράψαμε. Διερωτήθηκαν όλοι τι να φταίει, αφού πέρυσι τα πράγματα δεν ήταν  έτσι.
·         Τελικά, κάποιος είπε ότι πρόκειται για λάσπη που έρχεται από μπάζα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου που κτίζεται πίσω από την οδό Σκρα. Ταυτόχρονα έχουν φράξει κάποια φρεάτια , κανείς δεν τα καθάρισε , το νερό δεν απορροφάται και έτσι δημιουργείται χείμαρρος λάσπης.
·          Είναι προφανές ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση του δήμου Χανίων και ίσως και να πρέπει να κληθεί και ο εργολάβος του Αρχαιολογικού Μουσείου για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Αφού πέρυσι το πρόβλημα δεν ήταν τόσο σημαντικό.
·          Δυστυχώς δεν είχαμε πάρει μαζί φωτογραφική μηχανή να αποτυπώσουμε το  χείμαρρο. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι τόσο η ΔΕΥΑΧ (αρμόδια για τα φρεάτια;) όσο και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χανίων οφείλουν να παρέμβουν άμεσα.
·         Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη  και χωρίς ατυχήματα πρόσβαση τόσο των μικρών μαθητών και των γονιών όσο και των κατοίκων στα σπίτια τους.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου