Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19, 2011

Και οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης ζητούν να ανοίξει το ίδρυμα.

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΣΔΕΠ Πολυτεχνείου Κρήτης 19/9/2011

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης διαφωνεί με την παρηκμασμένη νοοτροπία της διάλυσης και απαξίωσης των Πανεπιστημίων μέσω των αδιέξοδων καταλήψεων.
Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει να είναι ΑΝΟΙΚΤΑ, να βρίσκονται δηλαδή σε πλήρη εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία, δίνοντας τη δυνατότητα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού της δράσης της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Οι όποιες επιφυλάξεις ή/και αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν αποτελούν άλλοθι για τις συνθήκες ακαδημαϊκής εκτροπής που υπονομεύουν το μέλλον των φοιτητών μας και επιβαρύνουν τις οικογένειές τους, ενώ δυσφημούν το δημόσιο πανεπιστήμιο και το σύνολο των Πανεπιστημιακών. Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα έχει την ευθύνη για μία ουσιαστική αξιοποίηση, αποτίμηση και βελτίωση του νέου θεσμικού πλαισίου στην πορεία εφαρμογής του.
Καλούμε επίσης τις πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου