Κυριακή, Σεπτεμβρίου 04, 2011

Πάρτι και ηχορρυπαντική ….ασυλία στο κτίριο της πρώην Γαλλικής στην Χαλέπα παρά τις διαμαρτυρίες περίοικων.








Καταλήψεις, λοιπόν, στα ΑΕΙ Και βέβαια και στα Χανιά Στο Πολυτεχνείο.
Τμήμα του και αυτό της Αρχιτεκτονικής. Το οποίο στεγάζεται, ως γνωστόν, στην εν πολλές ..αυθαιρεσίες περιπεσούσα πρώην Γαλλική Σχολή.
Αυτό το υπέροχο ιστορικό διατηρητέο κτήριο που επιχειρήθηκε ( η μήπως επιχειρείται ακόμα;) να επεκταθεί οικοδομικά κατά 5,5 στρέμματα , παρακαλώ. Προκαλώντας την αντίδραση και αυτού του ΤΕΕ/ΤΔΚ αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
Κατάληψη ,λοιπόν, και στην Γαλλική.
Απαγορευμένη η πρόσβαση στους υπαλλήλους, καθηγητές και λοιπούς φοιτητές που θα ήθελαν να δώσουν εξεταστική ή και να ετοιμάσουν τις διπλωματικές τους.
Πώς θα το κάνουν, όμως, χωρίς συνεννόηση και συναντήσεις με τους καθηγητές τους; Γενικά, λέμε τώρα Σε όλα τα Πανεπιστήμια και για όλα τα τμήματα.
Θα τις αναβάλουν, επομένως. Μέχρι νεωτέρας απόφασης των φοιτητοπατέρων. Και οι γονείς θα πληρώνουν …περιμένοντας να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.
Αφού, σύμφωνα με τον ισχύοντα-ακόμα- νόμο περί προστασίας –λέει- του ασύλου δεν μπορούν να μπουν μέσα ούτε καθηγητές ,ούτε, φοιτητές για συνάντηση με καθηγητές ,ούτε υπάλληλοι(εν τω μεταξύ, όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνονται από το πτωχευμένο κράτος μας χωρίς να παράγουν εργασία).
Υποτίθεται, πάντως, ότι όταν ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος είναι κατειλημμένος για συνδικαλιστικούς στόχους, φυλάσσεται και περιφρουρείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα…αρμοδίως !!

Πάρτι …ασυλίας !!

Χθες, Σάββατο βράδυ, λοιπόν, 3 του Σεπτέμβρη, στο «κατειλημμένο» (για την «υπεράσπιση» του δημόσιου πανεπιστημίου) κτίριο της πρώην Γαλλικής στην Χαλέπα, δόθηκε…πάρτι. (Από ποιους και για ποιο λόγο εόρταζαν μη ρωτάμε. Καλύπτονται όλα από φοιτητική …ασυλία.)
Πάρτι από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πάρτι με εκκωφαντική ηχορρύπανση μουσικών και κραυγών (κύριος γνωρίζει τι είδους «πάρτι» εγένετο).
Κατόπιν διαμαρτυρίας δεκάδων κατοίκων, υπάρχουν και ονόματα (που όπως καταγγέλλουν δεν μπορούσαν να κοιμηθούν μέχρι τις 6 το πρωί), η δημοτική αστυνομία κατέφθασε μεν και κατέγραψε το συμβάν αλλά δήλωσε αδυναμία να παρέμβει λόγω ….ασύλου!
Καταλάβαμε; Εάν ένας κάτοικος , ένας επιχειρηματίας ηχορρυπαίνει, υφίσταται τις συνέπειες του νόμου.
Εάν ηχορρυπαίνουν φοιτητές (και δη της αρχιτεκτονικής που υποτίθεται ότι φυλάττουν όλες τις περιβαλλοντικές «Θερμοπύλες») και μάλιστα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ για περίοικους αλλά και για την πολιτεία , ο νόμος δεν τους ..πιάνει!!!
Ερωτηματικό: Αλήθεια, γι αυτό το τμήμα της Αρχιτεκτονικής δεν θέλει να πάει σε υπάρχον άδειο κτίριο στο Ακρωτήρι; Και επιμένει να … «οικοδομο-ρυπάνει» το ιστορικό κτίριο και την περιοχή της Χαλέπας ;
Η δικαιολογία να βρίσκεται στην πόλη το τμήμα είναι για να μπορούν ευκολότερα να γίνονται …πάρτι εν καιρώ καταλήψεων και όχι μόνο;
Ώστε να διευκολύνεται η ελεύθερη πρόσβαση φοιτητών και –τυχόν -προσκεκλημένων τους ;
Η τοπική κοινωνία, τι λέει για όλα αυτά;

Υ.Γ: Σημειώνεται ότι σε σημερινή δημοσκόπηση (4-9-11)της ALCO για το πρώτο ΘΕΜΑ το 63% της κοινής γνώμη συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου από το νέο νόμο. Το 15% λέει δεν ξέρω δεν απαντώ και μόνο το 22% δεν συμφωνεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου