Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

Μαρόν γλασέ ή ψητά ;





Με βάση όχι μόνο τον καινούργιο νόμο, αλλά και τον μέχρι πρότινος ισχύοντα νόμο Γιαννάκου (δηλ. τον νόμο που θα ισχύει ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από 260 βουλευτές για την Παιδεία. Σήμερα πάντως η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ο νέος νόμος ΙΣΧΥΕΙ) αν δεν γίνουν 13 εβδομάδες μαθημάτων ένα εξάμηνο θεωρείται χαμένο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν χαθεί άλλος ένας μήνας με καταλήψεις, οι ημερομηνίες "δεν βγαίνουν" για το χειμερινό εξάμηνο, το οποίο θα χαθεί για όλα τα ιδρύματα που θα βρίσκονται υπό κατάληψη ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ κι αν ισχύει!
Αυτό επίσης σημαίνει ότι στα πλαίσια του χαβαλέ, της αδιαφορίας και του "δεν βαριέσαι αδελφέ", οι 3000 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που ΔΕΝ πηγαίνουν στη Γ.Σ. για να ψηφίσουν αν θέλουν κατάληψη ή όχι, διακινδυνεύουν,ήδη, να χάσουν ένα ολόκληρο εξάμηνο σπουδών - κι αν σκεφτεί κανείς ότι η ύλη αρκετών μαθημάτων διδάσκεται σε δύο εξάμηνα (π.χ. Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά ΙΙ) το να χαθεί το πρώτο εξάμηνο ουσιαστικά σημαίνει την απώλεια ολόκληρης της χρονιάς για τα μαθήματα αυτά.
Και φυσικά το παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με την αναβολή ή όχι των εξεταστικών για τις οποίες αποφασίζει η σύγκλητος. Αυτό το ορίζει ρητά ο (πρώην και νυν )νόμος.
Τρέχει…κάστανο για τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές που στηρίζουν τις καταλήψεις;
Η θα το κάνουν …μαρόν «γλασέ» στην φοντανιέρα των καταληψιών;
Εποχή κάστανου το Φθινόπωρο πάντως.
Υπάρχει νέα παραγωγή…νόμου-«κάστανου».
Αλλά χρειάζεται οι (όποιοι) «καστανάδες» να βγάλουν τα ψητά κάστανα χωρίς να καούν οι σπουδές του εξαμήνου.
Θα το κάνουν; Η θα μείνουμε με τα ...γλασέ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου