Σάββατο, Απριλίου 02, 2011

Απουσία των Χανίων σε έργα μεγάλης εμβέλειας

Με αφορμή του κείμενό μου «Ένα χανιώτικο θέατρο για τον (ουρανο) Μ(ή)κη Θεοδωράκη ένας αναγνώστης του μπλογκ και του face book μου έστειλε ταχυδρομικά στα Χανιώτικα Νέα μία επιστολή στην οποία καταγράφει με λεπτομέρειες ΥΠΟΔΟΜΕΣ που υπάρχουν στο Ηράκλειο και στα Χανιά. Έτσι ώστε να φαίνεται η καταλυτική αναποτελεσματικότητα των πολιτικοαυτοδιοικητικών μας εκπροσώπων τα τελευταία 20 χρόνια που η χώρα διαχειρίστηκε μεγάλα ποσά από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και άλλα ευρωπαϊκά κοινοτικά ταμεία.
----------
Ο αναγνώστης-συμπολίτης φαίνεται εξαιρετικά ενημερωμένος (τόσο που υποψιάζομαι ότι κατέχει κάποια δημόσια θέση που έχει σχέση με την διαχείριση έργων) και αναφέρεται και στο κόστος πολλών έργων στο Ηράκλειο αλλά και των …μίνι έργων στα Χανιά. Καταλήγει δε συμπεράσματα που δεν απέχουν καθόλου από τις απόψεις των συμπολιτών μας που εκφράζονται και στον τοπικό τύπο με επιστολές τους και βέβαια διατυπώνονται «οργισμένα» σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

-------------
Η άποψή του ότι « ο νομός Ηρακλείου διαθέτει λιγότερα προσόντα από το νομό Χανίων σχεδόν σε όλους τους τομείς» εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνη. Δεν μπορούμε να τα γενικεύουμε όλα καθώς υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στους δύο νομούς όπως και στους άλλους νομούς της Κρήτης.
-----------
Επίσης, θέλω να επισημάνω άλλη μια φορά ότι η σύγκριση γίνεται με το Ηράκλειο επειδή η αφαίμαξη των υπηρεσιών γίνεται εδώ και χρόνια από Χανιά προς Ηράκλειο κι επειδή τα Χανιά, ως ιστορική πρωτεύουσα της Κρήτης άξιζαν καλύτερης μεταχείρισης από όλες τις κυβερνήσεις προκειμένου να διαφυλαχθεί και η διαχρονική πολιτισμική συνέχεια και η διαχρονική ισόρροπή ανάπτυξη όλης της Κρήτης. Και φυσικά στις ημέρες μας ο πολλά υποσχόμενος «Καλλικράτης» και το σύνθημα του συγκρητισμού στην πράξη είναι φανερό ότι ..πάει περίπατο. Και όχι μόνο για τα Χανιά. Αλλά και για τους άλλους νομούς της Κρήτης που –είναι βέβαιο- αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα τώρα με τις συγχωνεύσεις των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και άλλων υπηρεσιών όπως ΕΛΤΑ, στρατολογίες, υγεία κλπ κλπ.

Και φυσικά, για όλα όσα μας συμβαίνουν στα Χανιά δεν φταίει μόνο ο «φαταουλισμός» των πολιτικοαυτοδιοικητικών και συντεχνιών του Ηρακλείου.
Φταίνε και οι δικοί μας πολιτικοαυτοδιοικητικοί και εν τέλει ..φταίμε κι εμείς. Να δούμε τώρα που πιάνουμε …πάτο αν βάλουμε μυαλό. Γενικώς : Πολιτικοαυτοδιοικητικοί και πολίτες.

Δημοσιεύω σκαναρισμένη την 3σέλιδη επιστολή του αναγνώστη εκτός από την κατάληξη της τρίτης σελίδας. Επειδή θεωρώ ότι είναι λίγο σκληρός στους χαρακτηρισμούς του για του εκπροσώπους μας και δεν θα ήθελα να θεωρήσει κάποιος ότι είναι δικοί μου και καλύπτομαι πίσω από ένα άγνωστο αναγνώστη, Αφού ο ίδιος γράφει μεν ονοματεπώνυμο αλλά χωρίς λοιπά στοιχεία που θα μπορούσαν να διασταυρωθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου