Τρίτη, Απριλίου 12, 2011

Η μη θεσμική κατοχύρωση της αποφασιστιότητας

Επειδή "παίζει" πολύ στους διαλόγους και στο facebook και γενικά το θέμα της αποφασιστικότητας επιτέλους κάποιου δημάρχου συνεπικουρούμενο βέβαια από τις διάφορες πριμοδοτήσεις τοπικών ΜΜΕ που το προβάλλουν . Δυο λόγια ακόμα ως «περίληψη» των δικών μου τοποθετήσεων και στο facebook .
----------------
Η αποφασιστικότητα ήταν και είναι ένα από τα διαχρονικά ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ των τοπικών αρχόντων μας και όχι μόνο. Είναι επόμενο μετά τις κωλυσιεργίες ετών να εντυπωσιαζόμαστε από την σημερινή Και να λέμε δεν «βαριέσαι τόσες αυθαιρεσίες έχουν γίνει να γίνει και μια για το καλό». Έστω κι αν αυτό το καλό είναι πλέον το μη χείρον.Δηλαδή, η απαλλαγή μας από την εικόνα που σήμερα είχε το τουριστικό περίπτερο (με ευθύνη του δήμου Χανίων κυρίως ..διαχρονικά).
---------
Δυστυχώς , όταν η αποφασιστικότητα δεν κατοχυρώνεται ΘΕΣΜΙΚΑ είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Επειδή, κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς θα επαναληφθεί με άλλοθι την κοινωνική συναίνεση. Και δεν εννοώ να επαναληφθεί, μόνο, από την παρούσα δημοτική αρχή αλλά και από άλλους αυτοδιοικητικούς ή κοινωνικούς και λοιπούς φορείς . Τώρα ή αργότερα. Είναι κακό προηγούμενο απαξίωσης του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων.
Οι πολίτες μιλούν. Όσο και όπως μπορούν. Μέσω εφημερίδων, ηλεκτρονικών ΜΜΕ και –ευτυχώς- και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τώρα να ακούσουμε και τον λόγο των αιρετών μας. Στην συμπολίτευση και αντιπολίτευση.


Χαμογελά και γιατί η Τζοκόντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου