Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

Πως και γιατί ο ...μαγλατάς της επέκτασης της π. Γαλλικής oδηγεί σε επιθέσεις κατά Χανιωτών ;

Χρωστώ μια «ανάλυση» για την ανάρτησή μου με τίτλο «συγκλητικός τις».
Επειδή όμως κάποιοι μπορεί να μην έχουν διαβάσει τα προηγούμενα περί Γαλλικής μια σύντομη περίληψη:
Ο ...μαγλατάς του τμήματος Αρχιτεκτονικής να επεκτείνει σε 6 στρέμματα ΑΚΑΛΥΠΤΟΥ οικοπέδου τα κτίρια της ώστε να παραμείνει, ναι και καλά, στο διατηρητέο της Γαλλικής που δεν τους χωρά(ενώ υπάρχουν άδεια καινούργια κτίρια στο…campus) ανάγκασε το ΤΕΕ/ΤΔΚ και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων να εκφράσουν την αντίθεσή τους.
Η αντίθεση, επίσης, της τοπικής κοινωνίας, γενικότερα, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους θιασώτες της επέκτασης και τους οδηγεί σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον των Χανιωτών.
Όπως και το ΤΕΕ/ΤΔΚ έγραψε –καταφανώς ενοχλημένο- δεν είναι δυνατόν να κατηγορούνται Χανιώτες που υποστηρίζουν την μη επέκταση για «φαρισαϊσμό», «δονκιχωτισμό» και ..ντεμοντέ αντιλήψεις.
Κατά συνάντηση –συζήτηση που έγινε στο ΤΕΕ/ΤΔΚ, λοιπόν, κάποιοι Χανιώτες μηχανικοί απόρησαν για την στάση του Τμήματος Αρχιτεκτονικής να μην θέλουν να πάνε στα έτοιμα κτίρια.
Γιατί υποβαθμίζετε το…Campus; Αναρωτήθηκαν (όπου campus η διεθνώς χρησιμοποιούμενη λέξη για την πανεπιστημιούπολη).
Δυστυχώς, κατά την συζήτηση στην Σύγκλητο των αποτελεσμάτων της συνάντησης στο ΤΕΕ/ΤΔΚ, οι χαρακτηρισμοί συνεχίστηκαν. Και ο αντιπρύτανης κ. Μαρκόπουλος χλεύασε: Μάθανε και οι Χανιώτες τη λέξη … campus!!!
Ναι; Και το άλλο με την… μύγα που έκανε αλώνι και γυρίζει και ζυγώνει… τα ήμερα, το ξέρει;
Και το άλλο που λέει… δώσε θάρρος στον χωριάτη να ανέβει στο κρεβάτι;
Προσφορά στην… επιχειρηματολογία του τα παραπάνω. Την επόμενη φορά να …μας στολίσει καλύτερα. Τόσα χρόνια τον φιλοξενούμε τον άνθρωπο στην πόλη μας. Την καλύτερη… ιδέα έχει, όπως φαίνεται, για την κουλτούρα και τις γνώσεις μας . Και των συναδέλφων του μηχανικών, βεβαίως, βεβαίως.
Αλήθεια, όμως, ποιό είναι το τόσο σημαντικό διακύβευμα ώστε ο ...μαγλατάς επέκτασης στον ακάλυπτο της π. Γαλλικής να οδηγεί σε τόσες και τέτοιες επαγγελματικές αντιθέσεις και φραστικές επιθέσεις κατά Χανιωτών που απλά κάνουν το αυτονόητο; Υποστηρίζουν, δηλαδή, με επιχειρήματα την ιστορία , το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου