Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Ας το …ντουσουντίσουμε






Σχόλια υπάρχουν  σε σελίδες στο Facebook (μόνο στα επώνυμα σχόλια αναφέρομαι) για τις   προτάσεις λύσεων πολλών προβλημάτων της πόλης (καθώς και των περιαστικών δήμων όπως τους λέγαμε μέχρι πρότινος) που δημοσιοποίησε ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Χανίων και διαβάσαμε χθες στα "Χ.Ν". σε ρεπορταζ του Δημ Μαριδάκη. Σχόλια γενικώς, ότι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όραμα και προτάσεις για την πόλη.
Προφανώς και είναι σωστές προτάσεις τους, οι οποίες βέβαια πρέπει να  μελετηθούν και να τύχουν και περαιτέρω επεξεργασίας και από τους υποψηφίους. Μόνο που κάποιοι (όχι όλοι) -σκόπιμα-ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ κάτω από το γενικόλογο "ευτυχώς που κάποιοι έχουν ..όραμα κλπ", τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ θέματα που υπάρχουν και αναδεικνύονται από την δημοσιοποίηση των προτάσεων αυτών.                                              
                                                 -----------------
 Και το ερώτημα είναι :Σήμερα τις ανακαλύψαμε;
Δεν βλέπουμε ότι το πρώτο ΠΟΛΙΤΙΚΟ–ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ θέμα που βάζουν οι αρχιτέκτονες είναι ότι οι προτάσεις τους έχουν «κοινοποιηθεί από το 2002 «και επανειλημμένα έχουν τεθεί υπ’ όψη των κατά καιρούς δημαρχιακών αρχών της πόλης…χωρίς δυστυχώς να υπάρξει εδώ και τόσα χρόνια η αναμενόμενη εκ μέρους τους ανταπόκριση»;
 Με δεδομένο ότι  εδώ και 8 χρόνια  –μετά το 2002- η δημοτική αρχή είναι ίδια, η σημερινή, είναι προφανές ότι η … «καμπάνα» του συλλόγου κτυπά γι αυτήν.

                                Να ευλογήσουμε και τα ..γένια μας

Παρενθετικά να θυμίσουμε ότι  και η υπογράφουσα και άλλοι συνάδελφοι στα «Χανιώτικα Νέα» αλλά
και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ, έχουμε σε πολλά ΣΧΟΛΙΑ ή ρεπορτάζ-αντίστοιχα- αναδείξει τις προτάσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του ΤΕΕτδΚ . Έχουμε σχολιάσει (δεκάδες φορές) την μη εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, την μη εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το θέμα των Αγίων Αποστόλων, του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, των Νεωρίων, την δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης, την ανάγκη για δίκτυο κυκλοφορίας ΜΙΚΡΩΝ λεωφορείων. Επειδή βέβαια, το μίνι μπας  που κυκλοφορεί η δημοτική αρχή  και το πληρώνουμε αδρά ,πρώτον ΔΕΝ είναι Μίνι, δεύτερον όπως τόχουμε γράψει , η διαδρομή του δεν αποσυμφορεί την κυκλοφορία αλλά την «συμφορεί», τρίτον δεν είναι επαρκής και δεν βολεύει , τέταρτον την χρησιμοποιούν …ένας και ο κούκος . Άρα θα συνέφερε να πληρώνουμε ταξί να τους μεταφέρουμε (φωνή βοώντος βέβαια και αυτή του δημοτικού συμβούλου κ. Μάρκου Βεκρή που τά’ χει επισημάνει επίσης). Κλείνει η παρένθεση.

                                   Ας το ντουσουντίσουμε

Καταληκτικά,  οι αυτοδιοικητικοί  υποψήφιοι συνδυασμοί του Μητροπολιτικού δήμου Χανίων ασφαλώς και οφείλουν να δεσμευτούν για τις λύσεις των προβλημάτων που αναφέρει ο σύλλογος αρχιτεκτόνων. Αποδεχόμενοι ή εμπλουτίζοντας με την δική τους οπτική και το δικό τους ΟΡΑΜΑ τρόπους επίλυσής τους.
Δυστυχώς, πολλοί δεσμεύονται προεκλογικά αλλά ΜΕΤΑ-κάποιοι- βρίσκουν προφάσεις εν αμαρτίαις για να μην τις υλοποιούν.
Ας … ντουσουντίσουμε, λοιπόν, ποιοί και τί μας έταξαν, ποιοί και τί έπραξαν, ποιοί και γιατί ΟΥΔΕΝ έπραξαν, ποιοι και γιατί ήταν αναποτελεσματικοί, ποιοι και γιατί μπορούν ή ΟΧΙ να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του νέου Καλλικρατικού δήμου Χανίων, ποιοί και γιατί τον θεωρούν δοβλέτι, ποιοί και γιατί τον βλέπουν ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «λάφυρο».

                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου