Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

Αποκέντρωση με… κηδεμόνες

Όλοι μιλούν για την αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη. Για την αποκέντρωση που φέρνει. Για τις μεγάλες δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τα του οίκου τους, μόνοι τους. Κι εμείς το… πιστέψαμε.
Ώσπου φτάσαμε στα κομματικά χρίσματα σε υπουργούς και βουλευτές για το …καλό της αποκέντρωσης, το καλό του Καλλικράτη και για το …καλό μας!!
--------
• Μέχρι σήμερα, πλην των συνηθισμένων κομματικών επιχειρημάτων και των αοριστολογιών για δήθεν ενωτικά και άλλα οράματα δεν άκουσα κανένα πειστικό επιχείρημα για τον λόγο που τόσο πλήθος υπουργών και βουλευτών επελέγησαν από τα κόμματά τους για να «διοικήσουν» ένα δήμο ή μια περιφέρεια. (Είναι γνωστό ότι τα ΕΝΩΤΙΚΑ οράματα τίθενται συνήθως στον εκλογικό ΑΓΩΝΑ ενώ το …πιλάφι της εξουσίας των κομμάτων και της διανομής κονδυλίων είναι για λίγους. Όπως είναι γνωστό ότι εκτός από τις κυβερνήσεις, ΕΞΟΥΣΙΕΣ έχουν και τα κόμματα και οι αρχηγοί τους).
• ΓΙΑΤΙ οι καθαρά ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ (ακόμα και εάν στηρίζονται από κάποιο κόμμα) ή άλλοι πολίτες που φιλοδοξούν να υπηρετήσουν τον τόπο τους δεν μπορούν να υλοποιήσουν, ως επικεφαλής, αυτόν τον περίφημο Καλλικράτη και την αποκέντρωση που μας τάζει;
• Είναι όλοι, είμαστε όλοι -πλην βουλευτών- ανίκανοι για μεγάλους δήμους και Περιφέρεια; ( Το αντίθετο έχουμε αποδείξει με πολλούς επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς)
• ΓΙΑΤΙ πρέπει να εκλεγούν υπουργοί-βουλευτές να ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΟΥΝ και την αυτοδιοίκηση; Δεν φτάνει που ελέγχει την κυβέρνηση και τα κόμματα το πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ; Δεν υπάρχουν στην κοινωνία άξιοι πολίτες;
• Τότε προς τι η αποκέντρωση; Για να γίνει -ξανά- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλων των εξουσιών στο ίδιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
• Έτσι πείθομαι, κάθε μέρα πιο πολύ, ότι επιχειρούν να μας επιβάλλουν αποκέντρωση με κηδεμόνες (τυχαία είναι πάλι της μόδας και ο Big brother) Και παραφράζοντας τον Μιχάλη Κατσαρό (Κατά Σαδδουκαίων) «Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν» καταλήγω:
Αποκέντρωση…ανάπηρη πάλι μας τάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου