Τετάρτη, Οκτωβρίου 13, 2010

Καλή…κεφαλή να έχουμε

Μπορεί να συμφωνεί κανείς με ορισμένα από όσα γράφει στην δήλωσή του ο Γιάννης Ντερμανάκης και να διαφωνεί με άλλα.
Εκείνο που πρέπει να του αναγνωριστείΩς διαφορετικό, αυτή τη φορά, είναι ότι δηλώνει ότι ΑΠΟΧΩΡΕΙ από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο είναι μέλος από το 1974, από το οποίο –πράγματι- δεν πήρε ποτέ κρατικοδίαιτες θέσεις.
--------------
Είναι φανερό ότι τέτοιας έκτασης αντιδράσεις -τόσο για τις επιλογές στο Μητροπολιτικό δήμο Χανίων όσο και του αντιπεριφερειάρχη- δεν αποτολμήθηκαν δημόσια στο τοπικό ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Αν δούμε τα θετικά των αντιδράσεων αυτών τότε πιθανότατα να είναι και καλός οιωνός. Καθώς η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ των «φεουδαρχών» και όσων άλλων καταγγέλλονται ίσως ανοίγει το δρόμο ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ (όχι κατ ανάγκην ηλικιακά) του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ προσωπικού του νομού. Και στην αυτοδιοίκηση, φυσικά η οποία αυτή την στιγμή επιχειρείται να ελεγχθεί με εν ενεργεία βουλευτές και υπουργούς. Ενώ, αποδεικνύεται και από αυτήν την δύσκολη και ενημερωτικά «φιμωμένη» προεκλογική περίοδο (λόγω του νόμου που επιτρέπει ελάχιστες -και υπό όρους -εμφανίσεις των υποψηφίων) ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ δυνάμεις, σε όλους τους χώρους, που θέλουν και μπορούν να μας εκπροσωπήσουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.
Πέρα από ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ επιλογές και τις στρεβλώσεις που γεννούν.
Ήδη, τόσο στον Μητροπολιτικό δήμο Χανίων, όσο και στην Περιφέρεια υπάρχουν τέτοιες καθαρά αυτοδιοικητικές δυνάμεις - σε ΟΛΑ τα ψηφοδέλτια. Μια προσεκτική επιλογή, λοιπόν, των υποψηφίων από τους πολίτες θα δώσει στα Χανιά αξιόμαχες αυτοδιοικητικές παρατάξεις που μέσα από την ενεργό παρουσία τους σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μπορούν να παλέψουν για το συμφέρον του κάθε Καλλικρατικού δήμου όπως και στο Περιφερειακό συμβούλιο. Από όποια θέση ταχθούν.
Αρκεί βέβαια να έχουν και … καλή κεφαλή. Και οι συνδυασμοί και …εμείς.

Ας το μετρήσουμε. Γιατί το συμφέρον του τόπου είναι και συμφέρον του καθενός μας. Βλέπουμε σε ποια οικονομική και κοινωνική κατάσταση μας οδήγησαν οι φανατισμοί και οι καθαρά κομματικές επιλογές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου