Δευτέρα, Μαΐου 07, 2018

Το φλοτέρ στο συντριβάνι



Πολύς λόγος έχει γίνει για το αντιαισθητικό φλοτέρ του συντριβανιού στο λιμάνι Χανίων. Που βέβαια είναι αλήθεια θυμίζει φλοτέρ wc. Και –δυστυχώς- το αποθανατίζουν και πολλοί  τουρίστες.
·         Βέβαια το ουσιαστικό πρόβλημα του συντριβανιού που βρίσκεται στο λιμάνι μας δεν είναι το φλοτέρ. Είναι το γεγονός ότι σε τίποτα δεν θυμίζει το τμήμα του αυθεντικού που σώζεται στον κήπο του αρχαιολογικού μουσείου Χανίων με τις κεφαλές των λιονταριών. Σε τίποτα δεν θυμίζει ενετοκρατία. Σε τίποτα δεν θυμίζει το σωζόμενο τμήμα του αυθεντικού ενετικού αναβρυτηρίου με τους λέοντες.
·          Δεν ταιριάζει με το χρώμα του ενετικού λιμανιού μας. Το γράφουμε από τότε που τοποθετήθηκε. Ένα απλό σύγχρονο συντριβάνι είναι. Φτιαγμένο όμως από …επιλεγμένο μάρμαρο μας έχουν πει. Και μέχρι σήμερα πληρώνουμε το… «μάρμαρο» της αταίριαστης αυτής κατασκευής . Για την οποία πρόσφατα ειπώθηκε σε πολιτιστική δράση  στον Πλατανιά με θέμα τις κρήνες ότι είναι «έκτρωμα» και πρέπει να φύγει.
·         Αλλά και προ ημερών, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25-4-18, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Βαρβάρα Περράκη  παραδέχτηκε ότι το  υπάρχον συντριβάνι  «δεν έχει καμία σχέση με το παλιό συντριβάνι. Δεν εξυπηρετεί τίποτα. Είναι μια ιστορική αναντιστοιχία και ανακρίβεια . Δεν είναι μόνο το φλοτέρ. Όλο το κατασκεύασμα δεν ταιριάζει με την ιστορία και την αισθητική του μνημείου. Προσωπικά κάνω την πρόταση να το ξεριζώσουμε …»Γράφουμε σε άλλη στήλη σχετικά με την αντικατάστασή του.
·         Επειδή όμως το θέμα του φλοτέρ έρχεται και ξανάρχεται το ψάξαμε λίγο. Και μάθαμε ότι το φλοτέρ που θυμίζει WC δεν είναι το φλοτέρ που αρχικά είχε τοποθετηθεί. Εκείνο ήταν ηλεκτρικό. Αλλά έχει κλαπεί. Και αντ’ αυτού τοποθετείται ένα κοινό φλοτέρ τουαλέτας. Προσωρινά υποτίθεται μέχρι να αγοραστεί ένα άλλο(είναι και ακριβό γύρω στα 3500 χιλ ευρώ) ή να επισκευαστεί -ενίοτε όταν χαλά. Αλλά αυτό το «προσωρινά» μακροημερεύει.
 Χανιώτικα Νέα σχόλια 7-5-18

                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου