Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Τελευταίο «καμπανάκι» ;




Ακούω, διαβάζω, προβληματίζομαι. Κρίσεις, σχόλια, παροτρύνσεις, ερμηνείες για την παραίτηση του αντιδημάρχου Χανίων κ. Μιχαήλ Βλαχάκη και από την θέση του δημοτικού συμβούλου Χανίων. Χαμός στα σόσιαλ μίντια.
·         Είναι προφανές ότι η παραίτησή του δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει αβρόχοις ποσί για όλη την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και φυσικά την ηγεσία της. Είναι πλήγμα με πολλαπλές αναγνώσεις.
·         Αυτή καθ’ αυτή η παραίτηση είναι σωστή κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες που έγινε. Και εξαιτίας άλλων γεγονότων που είχαν προηγηθεί βεβαίως.
·         Αλλά για να έχει το ηθικό βάρος που– καλώς μέχρι στιγμής – της προσδίδεται υποθέτουμε ότι έχει ληφθεί μετά από ώριμη σκέψη. Και είναι πραγματική παραίτηση. Όταν κάποιος παραιτείται και μάλιστα και από δημοτικός σύμβουλος έχει πάρει αποφάσεις που δεν χρειάζονται έγκριση-αποδοχή. Αλλιώς... μπορεί και να είναι ελιγμός λόγω των γεγονότων. Αυτά για την παραίτηση του κ. Βλαχάκη.
·         Από την άλλη υπάρχει και ο δήμος Χανίων. Που είναι φανερό ότι, πέραν της πανθομολογούμενης αναποτελεσματικότητάς του, έχει πρόβλημα και στον τρόπο λειτουργίας του. Εξαιτίας της τακτικής που έχει οδηγήσει στην μη συνοχή των μελών της δημοτικής πλειοψηφίας και στις επιλογές ευκαιριακών ψήφων της αντιπολίτευσης. Ένας φαύλος κύκλος που επαναδυναμιτίζει  το κλίμα στην πλειοψηφία και απαξιώνει την δημοτική αρχή στους δημότες καθώς εμφανίζεται ανερμάτιστη. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το οποίο, φυσικά, έχει επιπτώσεις στην διοίκηση του δήμου, την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και την αναπτυξιακή προοπτική του.
·         Η καθημερινότητα έχει χειροτερέψει, δεν αντιμετωπίζεται ενώ τα έργα που ανακοινώνονται είναι «οράματα» τα οποία (όπως λέγεται σε πρόσφατες  τηλεοπτικές συνεντεύξεις), θα αλλάξουν την πόλη σε 4-5 χρόνια! Με μια άλλη δημοτική αρχή, δηλαδή!
·         Επειδή όμως  ο δήμος Χανίων πρέπει να λειτουργήσει «αναγκαστικά» για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, υπάρχει αδήριτη ανάγκη να αποφασίσει η δημοτική πλειοψηφία τι θα κάνει και πώς θα πορευτεί. Να αναλογιστούν και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στους δημότες που τους επέλεξαν αναμένοντας συγκεκριμένες αυτοδύναμες  πολιτικές .
·          Τα ποτήρια έχουν ξεχειλίσει. Μακάρι η παραίτηση του κ. Βλαχάκη να λειτουργήσει αφυπνιστικά. Έτσι και ο ίδιος θα δικαιωθεί- αφού έστω και με την παραίτησή του κατάφερε να λειτουργήσει ως το τελευταίο ΣΟΣ -«καμπανάκι» . 
·         Αλλά και ο δήμος Χανίων ίσως  μπορέσει- στοιχειωδώς βέβαια- να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς περαιτέρω μεγάλες απώλειες για την διαχείριση της καθημερινότητας και μόνο –πλέον. Εκεί φτάσαμε.
·         Αν ούτε αυτό το «καμπανάκι» δεν αξιολογηθεί σωστά, οι εξελίξεις –φοβόμαστε-θα είναι πρωτόγνωρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου