Τετάρτη, Νοεμβρίου 01, 2017

Μήπως να κρατάμε …μικρότερο καλάθι;




 Συνάντηση με θέμα την ανακατασκευή της Δημοτικής αγοράς Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στο δημαρχείο Χανίων όπως διαβάζουμε στο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του δήμου Χανίων.
·         « Η  συνάντηση, γράφεται, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, του Προέδρου, Παναγιώτη Κλειδαρά, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Χανίων».
·         Είναι πιθανόν να δοθούν σήμερα στην δημοτική αρχή οι υπογραφές των καταστηματαρχών για την τμηματική ανακατασκευή του μνημείου.
·          Έχουν ήδη γραφτεί πολλά για το θέμα. Αυτή η τμηματική ανακατασκευή σε τεταρτημόρια, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί 4-5 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Εξασφαλισμένες πιστώσεις πάντως, πέραν αυτής των 5 εκατ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε) -που κι αυτές δεν είναι βέβαιο αν με την …πρόοδο των εργασιών εξακολουθούν να υπάρχουν στο αναιμικό ΠΔΕ- δεν έχουν ανακοινωθεί. Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι είναι εξασφαλισμένη  η περαιτέρω χρηματοδότηση. Αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί από ποιο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Γιατί το κρατά «μυστικό» άγνωστο. Καθώς, εάν υπήρχε/υπάρχει εξασφαλισμένη ολόκληρη η χρηματοδότηση, μια 18μηνη εργολαβία θα ολοκληρωνόταν εύκολα εντός της προθεσμίας χωρίς  ενδεχόμενους  ποικίλους οικονομικούς «κινδύνους».
·          Ωστόσο κάποιοι φίλοι μηχανικοί μας, θέτουν και άλλη μία παράμετρο: Ότι αυτή η τμηματική αποκατάσταση του μνημείου μπορεί να μην είναι ασφαλής για το κτίριο. Εννοούν, δηλαδή, ότι όταν θα έχει ολοκληρωθεί π.χ. η μία πτέρυγα με όλες τις προδιαγραφές που πρέπει, όπως αντισεισμικότητας, στατική κλπ., δεν είναι βέβαιο το πώς θα είναι η στατική συμπεριφορά του υπόλοιπου κτιρίου.
·         Το έχουμε εξετάσει ως ενδεχόμενο ώστε να κρατούμε  ως «πισινή» μικρό καλάθι ;
·          



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου