Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2017

ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Δύο …αλληλοσυμπληρούμενες ανακοινώσεις για τα κτίρια του Πολυτεχνείου στο Καστέλι Παλιάς Πόλης













 Για « Αποδοχή της κατάληψης» σ.σ. Rosa Nera) «από σημαντικό τμήμα της κοινωνίας των Χανίων, της νεολαίας και των κινημάτων της πόλης» κάνει λόγο, σε (προ) χθεσινή του ανακοίνωση το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.
·         Την ίδια ώρα το κίνημα πρωτοβουλίας πολιτών κατά της  προγραμματισμένης αξιοποίησης των κτιρίων  του Πολυτεχνείου  στη Παλιά Πόλη των Χανίων  ισχυρίζεται ότι  «…δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για ξενοδοχείο ή κατάληψη όπως έντεχνα προσπαθεί να βάλει η πρυτανική αρχή…» και ανακοινώνει συλλογή υπογραφών ενάντια  στην απόφαση του Πολυτεχνείου. «Αφελές» ερώτημα :
·         Κατά την συλλογή υπογραφών θα υπάρχει συγκεκριμένο διευκρινιστικό κείμενο που να λέει καθαρό ΟΧΙ  και στην κατάληψη  ακόμα και εάν τα κτίρια  τελικά δοθούν σε άλλες χρήσεις ;
·         Αλλιώς,  ντεφάκτο,  η συλλογή υπογραφών θα λειτουργήσει υπέρ της κατάληψης και νυν και αεί  για όλες τις «αποδεκτές» χρήσεις.

Το ρεπορτάζ από τα Χανιώτικα Νέα εδώ 

 

 http://www.haniotika-nea.gr/diavaste-sta-chaniotika-nea-tis-tetartis-56/

Αντιγράφω χαρακτηριστικά την περίληψη του Hania.news:
 «Αποδοχή της κατάληψης» (σ.σ. Rosa Nera) «από σημαντικό τμήμα της κοινωνίας των Χανίων, της νεολαίας και των κινημάτων της πόλης» κάνει λόγο, σε χθεσινή του ανακοίνωση το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, τονίζοντας ότι αυτό «τοποθετεί το αίτημα, να έχει το χώρο της μία κατάληψη στα κτίρια του λόφου Καστέλι, αναγκαία ως στοιχείο του δημόσιου διαλόγου μαζί με τις άλλες προτάσεις που συζητούνται, (μουσείο, βιβλιοθήκη, ιστορικό αρχείο, φοιτητική εστία, ανοιχτός ξενώνας φιλοξενίας μεταναστών ή θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι’ άλλες ιδέες που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες που συνήθως δε χωρούν στον επίσημο λόγο όπως ένας πολυχώρος που θα φιλοξενεί τις πολιτικές/κοινωνικές/πολιτιστικές συλλογικές πρωτοβουλίες στα Χανιά και ο οποίος λείπει)».
 Και από το ρεπορτάζ των Χανιώτικων Νέων: “Σειρά δράσεων για την υπεράσπιση μνημείων της πόλης των Χανίων αναλαμβάνουν φορείς και πολίτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν σύσκεψη χθες βράδυ. Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα του ιστορικού κτηρίου της Μεραρχίας στον λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη, το οποίο παραχωρείται από το Πολυτεχνείο για να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα. Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να ενταθούν οι προσπάθειες αποτροπής αυτής της εξέλιξης με πρώτο βήμα τη συλλογή υπογραφών ενάντια στα σχέδια ξενοδοχοποίησης των ιστορικών μνημείων. Οι μετέχοντες στην πλειοψηφία τους ξεκαθάρισαν πως «δεν υπάρχει κανένα δίλημμα για ξενοδοχείο ή κατάληψη όπως έντεχνα προσπαθεί να βάλει η πρυτανική αρχή και το μοναδικό δίλημμα είναι ξενοδοχείο ή κτήρια για την κάλυψη εκπαιδευτικών, ερευνητικών και κοινωνικών αναγκών των φοιτητών και των πολιτών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου