Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

Μια "απάντηση" για δήθεν "μπαμπούλα" αξιοποιησης των κτιρίων του Πολυτεχνείου

Επειδή η τουριστική αξιοποίηση των κτιρίων ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρτήτης όχι μόνο δεν είναι μπαμπούλας για την πολιτιστική και πολιτισμική ανάπτυξη της Παλιάς Πόλης, ιδού μια "απάντηση" για την ιδιωτική πρωτοβουλία υψηλών προδιαγραφών πολιτισμικών εκδηλώσεων από το ξενοδοχείο ΠΟΡΤΟ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟ της Παλιάς πόλης μας.

 * Ποίηση, μουσική , φιλοσοφικο-λογοτεχνικές συναντήσεις.Εικαστικά.
Ολα αυτά τα κάνουν (υποχρέωση σχεδόν ρουτίνας) τα μπουτικ και καλά ξενοδοχεία και όσα στοχεύουν να δώσουν στον επισκέπτη και πνευματικοπολιτιστική τροφή.
*  Εκτός αν μας πουν ότι δεν θέλουν γιατί κάποιες ...Δεσπολες πρέπει να προτιμηθούν (καθ όλα σεβαστές αλλά δεν μπορεί να διεκδικούν μ αυτό το επιχείρημα τον χώρο που δεν είναι δικός τους).
Αντιγράφω από το ρεπορταζ των Χ, Ν. των Γιώργου Κώνστα της 7ης Αυγούστου 2017.


ΣΤΟ PORTO VENEZIANO
Ποιοτικές μουσικές βραδιές
25AΠοιοτικές, πολιτιστικές  βραδιές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και έχουν αγκαλιαστεί από το κοινό συνεχίζει να προσφέρει το Porto Veneziano, στον αύλειο χώρο του. Ήδη όλες οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα έχουν μεγάλη επιτυχία κάτι που κάνει τους διοργανωτές να επιθυμούν να τις συνεχίσουν και στο μέλλον.
«Είναι μια ιδέα ξεκίνησε με αισιοδοξία αλλά και με  επιφυλακτικότητα καθώς το διοργανώνουμε για πρώτη φορά. Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν απόλυτα γιατί σε κάθε βραδιά ο χώρος του αίθριου του ξενοδοχείου μας γεμίζει από τον κόσμο που θέλει να ακούσει ποιοτική μουσική » ανάφερε ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.  Αναφορικά με τους λόγους της επιτυχίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων επισήμανε πως «πιστεύω πως προσφέρουμε κάτι που ήθελε μια μερίδα του κόσμου και δεν το έβρισκε. Ένα χώρο που παράγει πολιτισμό, με ποιοτικές μουσικές παραστάσεις από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν και το κάνουν με χαμηλούς τόνους και χωρίς τυμπανοκρουσίες».
Από τη μεριά του ο συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων, ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου  δήλωσε την ευτυχία του « για αυτή τη συνεργασία με το Porto Veneziano και τον κ. Πλατσιδάκη. Για μένα η ιδέα ήταν αυτός ο χώρος που ανήκει καθ’ ολοκληρίαν στον τουρισμό να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός πολιτισμού τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και τους Χανιώτες. Η δική μας εκδήλωση αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, παρουσιάζουμε μουσικές που δεν παίζονται στα φεστιβάλ του Δήμου και σε άλλα  φεστιβάλ και δείχνουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε και στο μέλλον.»
 http://www.haniotika-nea.gr/mousiki-ke-logos-sto-porto-veneziano/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου