Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016

Απαξιωτική και δυσφημιστική αναφορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης



                             


                        
Χαμηλής ζήτησης ίδρυμα χαρακτηρίζεται το Πολυτεχνείο Κρήτης από το σχέδιο της επιτροπής Λιάκου το οποίο υιοθετεί και προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
·         Ξαφνικά, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στολίδι της χώρας και του νομού Χανίων, ένα  ανώτατο ίδρυμα που προσέφερε και προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές σε όλες τις σχολές του, απαξιώνεται με αυτό τον τρόπο. To καλύτερο ίδρυμα στην χώρα σε παγκόσμια επίδραση της δημοσιευμένης έρευνάς του (βάσει σχετικής μελέτης του 2013).

                          
                                             Απαξιωτική αναφορά
·         Όμως αυτό δεν έχει καμιά σημασία για τον υπουργό (α)παιδείας  κ. Φίλη και την επιτροπή του κ. Λιάκου. Οι οποίοι με αυτό  τον χαρακτηρισμό επιλέγουν –ουσιαστικά- να το υποβαθμίσουν, και μάλιστα άμεσα. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
·         Καθώς  η αναφορά και μόνο του χαρακτηρισμού της επιτροπής Λιάκου του υπουργείου παιδείας για σχολές του ανωτάτου ιδρύματος του νομού μας, ήδη από χθες που δόθηκε στην δημοσιότητα η πλήρης πρόταση, αρχίζει να λειτουργεί δυσφημιστικά για το Πολυτεχνείο μας.
·         Το οποίο θεωρείται ότι θα είναι από τα ιδρύματα που μπορεί να δέχονται όσους μαθητές δεν καταφέρνουν να τελειώνουν το καινούργιο λύκειο που ονειρεύονται οι κ.κ. Φίλης και Λιάκος. Όσους μαθητές θα έχουν μόνο «πιστοποιητικό σπουδών» επειδή κόπηκαν σε μαθήματα του Λυκείου.
·         Δημοσιογραφικές πηγές  πάντως  χθες ολημερίς πληροφορούσαν  ότι  αντέδρασαν σύσσωμοι οι 4 βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή οργισμένη ανακοίνωση για την ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ του Πολυτεχνείου μας.
·         Άλλες πάλι «πηγές»  ενημέρωναν ότι  οι βουλευτές μας παραιτήθηκαν.
·          Και άλλες ήθελαν  σύσσωμη την αυτοδιοίκηση του νομού και της Κρήτης(κομμάτι όλης της Κρήτης είναι και τα Χανιά ή όχι;) αλλά και άλλους τοπικούς και παγκρήτιους φορείς  να αντιδρούν (πέραν από την γενικότερη θετική ή αρνητική θέση για τις γενικές αλλαγές στην παιδεία)  για την συγκεκριμένη  δυσφήμιση και υποβάθμιση του ΑΕΙ μας. Και να απαιτούν, να απαλειφθεί άμεσα η αναφορά που το απαξιώνει, το δυσφημεί και υποβαθμίζει. Ενώ, ταυτόχρονα, υποβαθμίζει και τα πτυχία όσων αποφοίτησαν ή φοιτούν τώρα στις σχολές του.  Παρ’ ότι ζημιά έγινε ήδη.
·          Τι λες για όλα τα σχέδια αυτά αλλά και τις «πληροφορίες» αντιδράσεων, Ραν ταν πλαν;
·          Τα πάντα όλα… ονειρώξεις



·          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου