Παρασκευή, Μαΐου 02, 2014

Καλός οιωνός για το επίπεδο του νέου δημοτικού μας συμβουλίου.





H λογομαχία (debate) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα μεταξύ των πέντε υποψηφίων δημάρχων Χανίων θεωρώ ότι έδειξε ότι η ποιότητα και οι δυνατότητες των πέντε ΠΑΡΟΝΤΩΝ υποψηφίων είναι εξαιρετικές.

Ήταν διαβασμένοι, συγκροτημένοι, σαφείς και τηρούσαν τον χρόνο που είχε συμφωνηθεί (μια δυο πολύ μικρές παρασπονδίες υπήρξαν μόνο)
Τίμησαν τις δημοκρατικές διαδικασίες ανοικτών συνελεύσεων οι οποίες , δεν ξέρω πόσες ψήφους αποδίδουν, ξέρω όμως ότι ο ΤΡΟΠΟΣ που διεξάχθηκε εκ-παιδεύει τους πολίτες σε μια άλλη σύγχρονη πολιτική αυτοδιοικητική κουλτούρα.

Τέτοια στην οποία δεν αντέχουν οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες και υποψήφιοι. Δεν αντέχουν (και πιθανότατα δεν μπορούν να ανταποκριθούν )στην πίεση του συγκεκριμένου χρόνου που έχουν τον λόγο(90 δεύτερα η τοποθέτηση δύο λεπτά η απάντηση) και δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους διαβασμένους συν-υποψηφίους.
Αξίζουν συγχαρητήρια και στους πέντε.

Αλλά , επίσης, και στους διοργανωτές. Δηλαδή: το ΚΥΤΤΑΡΟ Χαλέπας που ήταν ο βασικός διοργανωτής . Ένας σύλλογος εθελοντικός που ξεπερνά τον εαυτό του σε κάθε του πρωτοβουλία. Ένας σύλλογος με θέσεις όπως αυτές που είχε επιστημονικά τεκμηριώσει και τις έθεσε υπ όψη των υποψηφίων για να πάρουν και θέση.


Την δ/ντρια του 10ου δημοτικού σχολείου κυρία Κληματσάκη για την μεγάλη της συμβολή.
Και φυσικά στον Super FM 89,6 και τον συντονιστή Δημήτρη Παππά που ήταν συντονιστής της συζήτησης . Μια δύσκολη υπόθεση ειδικά σε προεκλογικό χρόνο όπου πολλά «παίζονται» από υποψηφίους και τυχόν …εγκάθετους. Ακριβοδίκαιος και στιβαρός κατεύθυνε και ολοκλήρωσε την συζήτηση χωρίς κανένα φάουλ.
Καλή συνέχεια για όλους τους.


 Δίνουν ελπίδες ότι τα Χανιά θα έχουν ένα νέο δημοτικό συμβούλιο με υψηλό αυτοδιοικητικό επίπεδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου