Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

«Πιστεύουμε» και στις …καταλήψεις κτιρίων ; Κρίμα




                      «Πιστεύουμε» και στις …καταλήψεις κτιρίων ;                                                           Κρίμα
Υπάρχουν κάποια πράγματα  στις προεκλογικές ομιλίες, (θέσεις, συνεντεύξεις των  υποψηφίων δημάρχων) που τα ακούς, τα ψιλοπαίρνεις στο κρανίο για την πολιτική κοροϊδία που επιχειρεί ο υποψήφιος(όποιος υποψήφιος), αλλά λες «άστο θα το βρει μπροστά του». Εάν και εφ  όσον εκλεγεί βεβαίως.
                                                       ---------------------


·         Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες «ιδιαίτερες»  θέσεις που  θα τις βρει μπροστά της η κοινωνία. Για την οποία –όλοι- κόπτονται.
·         Μία τέτοια, της οποίας υπήρξα αυτήκοος μάρτυρας στην χθεσινή εκπομπή του Δημήτρη Παππά στον Super FM 89,6, ήταν- δυστυχώς- και του υποψηφίου δημάρχου Χανίων κ. Γ. Σαρρή . Δυστυχώς. Το τονίζω. Καθώς για μένα αλλά και πολύ κόσμο απ ότι ξέρω αυτή η θέση είναι ..πολιτικά τρομακτική.
·         Δηλαδή : Η κουβέντα πήγε γενικώς στις καταλήψεις. Καταλήψεις σχολείων, καταλήψεις υπηρεσιών κλπ κλπ. 


·         Ο υποψήφιος δήμαρχος ΧΑΝΙΩΝ  είπε ότι πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία !
·         Στην συνέχεια – ρωτήθηκε και από ακροατές- τι έχει να πει για την κατάληψη  ΚΤΙΡΙΩΝ τη πόλης μας.( Οπως η κατάληψη του ιστορικού Διοικητηρίου της Κρητικής πολιτείας στο λόφο Καστέλλι στο παλιό λιμάνι. Κτίριο που ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης και το οποίο είχε και χρηματοδότηση για αναστήλωση  μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά δεν έχει γίνει κατορθωτό, λόγω της κατάληψής του, να αστηλωθεί).
·          Απάντηση: Δεν έχω να πω τίποτα για την κατάληψη του κτιρίου. Δεν είμαι ούτε θετικός ούτε αρνητικός. Είμαστε όμως δίπλα στους αγώνες τους.( Η συνομιλία υπάρχει  προς επίρρωση της ακριβούς σημείωσής της και μεταφοράς που κάνω). 



·         Σχόλιο: Δηλαδή, εμείς οι Χανιώτες ,οι πολλοί  και-πάντως- καταλυτικά πλειοψηφούντες (αν αυτό λέει κάτι για τη δημοκρατική διαδικασία), από  όσους συμμερίζονται αυτές τις «τρομακτικές» για την κοινωνική γαλήνη και την προστασία της ιδιοκτησίας των δημοσίων κτιρίων και των κτιρίων οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, άρα και του δημοσίου χρήματος που εμείς πληρώνουμε.



      Εμείς, λοιπόν, θα βρεθούμε μπροστά σε …κινήματα κατάληψης  των ιστορικών και άλλων κτιρίων μας , τα οποία η δημοτική αρχή της «Πωτοβουλίας πολιτών» θα στηρίζει ;
·         Θα ανοίξει, δηλαδή, η πόρτα …του πολιτικού φρενοκομείου  ακραίων ιδεολογικών αγκυλώσεων διαφόρων συνιστωσών ;  Το πολιτικό φρενοκομείο που είναι στα όρια της αυτοδικίας; Και όταν η πόρτα αυτού του φρενοκομείου ανοίξει, ποιος θα αποκλείσει την...κατάληψη και ιδιωτικής περιουσίας στο …όνομα ενός συγκεχυμένου πολιτικού στόχου;
·         Δεν πιστεύουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι της «πρωτοβουλίας πολιτών» ασπάζονται αυτή την άποψη. Αλλά, το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό. Και πάντως οι απόψεις του επικεφαλής –δεν μπορεί- παρά να δεσμεύουν την παράταξή του. Τόσο προς τα «κινήματα» που εκφράζουν την θέση υπέρ των καταλήψεων(και μετεκλογικά θα αναμένουν την δικαίωσή τους) όσο, και- εδώ είναι ο κίνδυνος- τους υπόλοιπους νομοταγείς, φιλήσυχους και αδύναμους πολίτες.
·          Που από τη μια  θα φοβούνται μήπως χάσουν ότι έχουν αποκτήσει με κόπο οι ίδιοι ή βρήκαν από τους γονείς τους λόγω των νέων  πολιτικών στήριξης ακραίων θέσεων σε τοπικό επίπεδο  και από την άλλη κινδυνεύουν να τα χάσουν από τα χαράτσια και την  υπερφορολόγηση. Θεωρείται ελκυστική για  το σύνολο της  κοινωνίας η θέση αυτή; Μονά- ζυγά, χαμένοι;  
·        

                                                  Κρίμα…

1 σχόλιο:

  1. Είμαι τυχερός που δεν γεννήθηκα στην Βόρ. Κορέα. . . δεν θάθελα να ζώ στην Κούβα ! ούτε στην Βενεζουέλα. Πιστεύω ότι η για χρόνια κατάληψη του Διοικητηρίου στο Καστέλλι με την ανοχή των ακαδημαικών και τα στραβά μάτια των αρχόντων προσβάλλει την νοημοσύνη μας και απειλεί την Χανιώτικη κοινωνία. Θου Κύριε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή