Τετάρτη, Φεβρουαρίου 05, 2014

Μέτρησε η καταγωγή;





Δεν ξέρω αν «έφταιξε» μόνο το υποτιθέμενο ή πραγματικό ΟΧΙ του βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Γ Σταθάκη για την περιφέρεια, ώστε η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ να δώσει το ΧΡΙΣΜΑ  του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης στον  βουλευτή του του ν. Ηρακλείου κ. Κριτσωτάκη. Ως κομματικού, πλέον υποψηφίου.
Μια  πολύ λογική όμως πολιτική ανάλυση καταλήγει  ότι «φταίει» η Χανιώτικη καταγωγή του κ. Γ. Σταθάκη σε σχέση με τον ισχυρό αντίπαλο που θα έχει στις Περιφερειακές εκλογές, νυν περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη( μέχρι σήμερα φερόμενο και σε δημοσκοπήσεις  ότι κερδίζει την πλειοψηφία των Κρητικών).
Μεγάλη περιφέρεια το Ηράκλειο και Λασίθι μαζί. Τα πληθυσμιακά κριτήρια των ψήφων πώς να αγνοηθούν;  Θα δούμε βέβαια πόσα απίδια , συγνώμη ψήφους, θα προσελκύσει η αμιγώς κομματική υποψηφιότητα Κριτσωτάκη. Καθώς  τα κριτήρια των επιλογών στις τοπικές εκλογές διαφέρουν με αυτά των εθνικών. Και συνίστανται -κυρίως- στο έργο που προσέφερε ή μπορεί να προσφέρει στον τόπο.
 Να δούμε , βέβαια, και ποιες άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Κρήτης. Και, φυσικά, να δούμε  και τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Μιχ Κριτσωτάκη.  Ο οποίος  θα πρέπει  όπως είναι–πολιτικά και ηθικά- ορθό να παραιτηθεί τώρα από την καρέκλα του βουλευτή για να αφοσιωθεί στα προβλήματα της Κρήτης, πριν και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανεξαρτήτως αν εκλεγεί.
Και οι Χανιώτες που –ίσως- ήθελαν Χανιώτη υποψήφιο περιφερειάρχη για να «αλλάξουν»  ;  Γραμμένοι ;
Ευτυχώς που ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Αποστ. Βουλγαράκης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νικ. Καλογερής  αλλά και το σύνολο των  εκλεγμένων Περιφερειακών συμβούλων των Χανίων (από όλες τις παρατάξεις που είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση)  είχαν μια επιτυχημένη –πράγματι αυτοδιοικητική και όχι κομματική -θητεία. Όπως αποτιμάται, μετά από τρία χρόνια. Απόρροια, όπως εξηγούν πολλοί, της καλής συνεργασίας με τον «συνεννοήσιμο» κ. Στ Αρναουτάκη.
Γεγονός που βοήθησε να προωθηθούν αρκετά θέματα του νομού. Επομένως η σύνθεση των προσώπων(όλων των ψηφοδελτίων)  είναι που, πλέον,  απομένει στους Χανιώτες ψηφοφόρους ως κριτήριο επιλογής για τον  νέο Περιφερειάρχη Κρήτης.
 Οψόμεθα. Η αυλαία των αυτοδιοικητικών εκλογών μόλις αρχίζει να ανοίγει.

Δημοσιεύτηκε   Χανιώτικα Νέα 5-2-14                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου