Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

Ποιά είναι η …Τροία;

Η αποχή στο μητροπολιτικό δήμο Χανίων στο 50,45%. Ένας στους 4 δημότες , δηλαδή, μόλις το 25% των εγγεγραμμένων ψήφισε τον νέο του δήμαρχο.
Η αποχή δείχνει πολλά. Πολλοί επιχειρούν να την ερμηνεύσουν ή να την καρπωθούν ανάλογα με το κομματικό τους συμφέρον ή ιδεολογικό τους πιστεύω.

-----------------

• Σε κάθε περίπτωση η αποχή παράγει πολιτική και ερήμην αυτών που για διάφορους λόγους δεν ψηφίζουν. Και βέβαια λειτουργεί υπέρ των ισχυρών τους οποίους μαχόμαστε και επικρίνουμε. Γι αυτό και οι εξουσίες (εξουσίες είναι και οι ηγεσίες όλων των κομμάτων) τρίβουν τα χέρια τους και με την αποχή. Οι νικητές γιατί τους βοήθησε να κερδίσουν και τα κόμματα που δεν ήλπιζαν σε νίκη, επειδή η αποχή τους βοηθά να επικαλούνται την δυναμική των ποσοστών της !!
• Την επομένη των εκλογών, νικητές και κόμματα που έχασαν, δηλώνουν, ότι πήραν το μήνυμα και δεσμεύονται ότι θα δημιουργήσουν νέους θεσμούς συμμετοχικών διαδικασιών. Δυστυχώς μέσα στην θητεία τους «βαφτίζουν» συμμετοχικούς τους θεσμούς που στελεχώνουν «δικοί» τους και ο λαός διαπιστώνει ότι το μήνυμα της αποχής (αλλά και της στήριξης των νικητών –για συγκεκριμένους λόγους) αν και είχε πολλούς αποδέκτες- παρέμεινε και πάλι ανεπίδοτο.
• Τι μήνυμα στέλνει η αποχή; Η αλήθεια, πρέπει να είναι, ότι καθένας απέχει για ένα δικό του λόγο. Παραφράζοντας τον Ελύτη «Καθένας και ο… Τρωικός του πόλεμος».
Κουίζ: Ναι, αλλά ποιά είναι η …Τροία ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου