Τετάρτη, Νοεμβρίου 03, 2010

Αυτοδιοικητική δουλειά χωρίς… δουλείες

" Αν ήμουν...πλούσιος...καραβοκύρης , βασιλιάς, ταξιδευτής κι όσα κι εσύ κιε σύ θα ονειρευτείς όταν θα σβήσουνε τα φώτα της γιορτής..."

Αν ήμουν δήμαρχος στην νέα πόλη των Χανιών...διαφεντευτής ...κι όσα κι εσύ κι εσύ κι εσύ θα ονειρευτείς όταν θα σβήνανε τα φώτα της "γιορτής".

Κάπως έτσι μου έρχεται να συνοψίσω τραγουδιστικά την απάντησή μου
στο ερώτημα :"Αν ήσασταν δήμαρχος για μια ημέρα τί θα αλλάζατε;"
που έθεσαν τα "Χανιώτικα Νέα" σε εννέα συνεργάτες τους μεταξύ των οποίων κι εγώ΄. Ολες οι απντήσεις δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα www.haniotika-nea.gr



-------------------


Μέσα σε μία ημέρα είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα. Μόνο να ΠΕΙΣΕΙΣ ότι ΜΠΟΡΕΙΣ.
Θα προέβαλλα σε ηλεκτρονική εικονική πραγματικότητα τις σταδιακές αλλαγές που σχεδιάζω για την επίλυση των γνωστών προβλημάτων με προηγούμενη κοινωνική διαβούλευση και χρονοδιαγράμματα έναρξης και λήξης.
Θα επιχειρούσα να πείσω ότι το πρώτο βήμα είναι να αλλάξουμε όλοι νοοτροπία. Να πιστέψουμε στις τοπικές μας δυνάμεις, να απεξαρτηθούμε από τα πολιτικά κόμματα που μας οδήγησαν ως εδώ και να συσπειρωθούμε αυτοδιοικητικά.
Επειδή, ως ανεξάρτητοι αλλά δουλευταράδες και υπεύθυνοι θεσμικοί ΕΤΑΙΡΟΙ του πολιτικού συστήματος μπορούμε καλύτερα και ανταγωνιστικότερα να διεκδικήσουμε πόρους από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ και τομεακά) καθώς και τα προγράμματα που «ανοίγει» η Ευρωπαϊκή ένωση.
Καθώς, όλα αυτά, είναι, πλέον, ανταγωνιστικά και δεν χρειαζόμαστε κυβερνητικές… άκρες (βουλευτές και υπουργούς) για να τα διεκδικήσουμε. Άλλωστε,το πολιτικό μας σύστημα υπολογίζει και «φοβάται» περισσότερο τους ενωμένους πολίτες και αποτελεσματικούς αυτοδιοικητικούς από τους δεδομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου