Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2020

Από ιδίους πόρους




Από ιδίους πόρους, θα χρηματοδοτηθεί  το …άγνωστο προς το παρόν κόστος   ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου Καθιανών, εάν δεν εξευρεθούν άλλοι πόροι, ακούσαμε να λέει η δημοτική αρχή Χανίων.

·          Σαν πολλά δεν εξαγγέλλονται ότι θα πληρωθούν από ιδίους πόρους; Πρόχειρα θυμίζουμε:
·         Το οικόπεδο της ΑΒΕΑ πού ήδη έχει δεσμεύσει αναγκαστικά πόρους 4,5 εκατ. ευρώ έως ότου τελεσιδικήσει τυχόν προσφυγή στα δικαστήρια (άγνωστο για πόσο χρόνο δηλαδή).
·         Την ανυπαρξία χρηματοδότησης ολόκληρου του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων για το οποίο ο δήμαρχος ανακοίνωσε λακωνικά ότι προχωρούν οι διαδικασίες μελετών αλλά δεν ακούσαμε από πού θα χρηματοδοτηθεί όλο το έργο. Δοθείσθω ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Βάμβουκας είχε αναφερθεί  σε χρηματοδότηση της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χανίων και από ιδίους πόρους.
·         Από ιδίους πόρους ακούσαμε  ότι θα χρηματοδοτηθούν τα έργα αποκατάστασης σπηλαιώσεων στην Πύλη της Αμμου εάν δεν βρεθεί άλλη χρηματοδότηση. Και πράγματι εδώ υπάρχει  επείγουσα ανάγκη .
·         Αλλά, αλήθεια, γιατί δεν ζητείται από την Περιφέρεια Κρήτης να χρηματοδοτήσει άμεσα και κατεπειγόντως  την αποκατάσταση-διάσωση της Πύλης της Άμμoυ όπως έκανε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση και άλλου τμήματος των ενετικών τειχών Ηρακλείου με 2,5 εκατομμύρια ευρώ;
·         Τέλος, μήπως θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο και μια ιεράρχηση διάθεσης των ιδίων πόρων του δήμου, δηλαδή αυτών που πληρώνουν οι δημότες, σε έργα απόλυτης ανάγκης όπως είναι η ανακατασκευή και όχι τα μπαλώματα του οδικού δικτύου της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων;
·         Τα χάλια του οδικού δικτύου του δήμου Χανίων(φωτο) άλλωστε  κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας της αποκατάστασή του όπως κάνουν και οι τουριστικοί φορείς.

 Ν.Σ.Κ
 Χανιώτικα Νέα 20-1-20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου