Τρίτη, Ιανουαρίου 14, 2020

Σημαίες









Μια φίλη περνά καθημερινά έξω από το νομαρχιακό μέγαρο Χανίων, νυν αντιπεριφέρεια. Βλέπει ,λοιπόν, αναρτημένες δύο σημαίες. Την ελληνική φυσικά αλλά και μία ακόμα η οποία  ουσιαστικά δεν αναγνωρίζεται. Καθώς κρέμεται ως κουρέλι (φωτο 1) δίπλα στην ελληνική (η οποία επίσης δεν είναι και σε πολλή καλή κατάσταση).
·         Το μοναδικό στοιχείο που αναγνωρίζεται στην δεύτερη σημαία είναι το μπλε φόντο και ένα αστέρι που παραπέμπει στο ότι πρόκειται για σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης υπάρχει ένας ακόμα ιστός χωρίς σημαία. Πιθανολογούμε ότι εκεί θα έπρεπε να αναρτάται η σημαία της αντιπεριφέρειας Χανίων.Γράψε κάτι μου λέει. Έκανα κι εγώ μια «αυτοψία» και συμφώνησα.
·         Η Ευρωπαϊκή σημαία είναι αναρτημένη και σε άλλα δημόσια κτήρια της πόλης. Όπως στην δημαρχία Χανίων(φωτο 2). Αλλά και σε μουσεία μας όπως το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.(φωτο 3). Αλλά είναι σε καλή κατάσταση. Και αναγνωρίσιμες. Αντίθετα με αυτήν του νομαρχιακού μεγάρου.
·         Θέμα αισθητικής θα πείτε. Ψύλλοι στ άχερα. Δεν θα συμφωνήσω. Και δεν συμφωνούν και πολλοί συμπολίτες μας. Γιατί και η αισθητική είναι αναγκαία πάνω στο  νομαρχιακό μέγαρο Χανίων, αλλά, το κυριότερο, είναι ότι τίθεται και θέμα τιμής όταν  αναρτάς μία σημαία δίπλα στην δική σου. Διότι υποτίθεται ότι δηλώνεις τιμή στο έμβλημα όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων κι εσύ. Άρα οφείλεις να την τιμάς το ίδιο. Να μην αδιαφορείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πανί της. Αλλιώς να μην την αναρτάς.
·         Θα επιληφθούν της αντικατάστασης οι αρμόδιοι της αντιπεριφέρειας ;
·         Υ.Γ. Με την ευκαιρία: Κάτι πανό (φαίνονται στη φωτο 1) που διαφήμιζαν εκδηλώσεις τα οποία επίσης βρίσκονται ξεσχισμένα στην πρόσοψη του νομαρχιακού μεγάρου, δεν θα πρέπει να απομακρυνθούν; Βιτρίνα της πόλης είναι  η πρόσοψη του στην πλατεία Ελευθερίας.
σΝ.Σ.Κ.

Σχόλιο Χανιώτικα Νέα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου